Вино, грузини і Джей Ло

05.05.2006
Вино, грузини і Джей Ло

Дженніфер Лопес.

      Дженніфер Лопес, мабуть, ніколи не пробувала справжнього грузинського вина. І вже точно не чула, як після доброго застілля з цим самим вином співають грузинські чоловіки. Інакше б латиноамериканська краля за жодних обставин не відмовилася від можливості потрапити у Грузію, та ще й у розпал свята. А Джей Ло не тільки відмовилася, вона ще й... образилася на грузинську владу за запрошення.

      У суботу представник Лейбористської партії Грузії Йосиф Шатберашвілі заявив на прес-конференції, що на День незалежності країни, який Грузія відзначає 26 травня, адміністрація Саакашвілі планує запросити в гості саму Дженніфер Лопес — для участі у святкових заходах і дегустації напоїв на Святі вина. Пан Шатберашвілі як опозиціонер був глибоко обурений цим фактом, позаяк на гонорар актрисі й співачці президентська адміністрація нібито планувала витратити 500 тисяч доларів iз державного бюджету.

      Після цього сенсаційного повідомлення у Грузії спалахнув неабиякий скандал, який іще більше підігрів інтерес публіки до заокеанської гості. Адміністрація президента одразу оголосила, що платники податків за візит Джей Ло не розплачуватимуться, позаяк на гонорар зірці планувалося витратити гроші за рекламу, які радо заплатили б виноробні компанії, і доходи від продажу квитків на вечір за участі американської знаменитості. Та не встигли грузини заспокоїтися й розпочати підготовку до візиту Лопес, як їм довелося гірко розчаруватися: Дженніфер не приїде. І не тому, що почула про скандал і вирішила зекономити грузинам бюджет, а тому, що запропонований гонорар видався їй просто жалюгідним.

      Справді, хіба півмільйона — це гроші для людини, яка тільки свої сідниці ладна застрахувати на вчетверо більшу суму? В обмін на згоду відсвяткувати разом із гордим кавказьким народом День незалежності Грузії зірка висунула такі умови, що офіційний Тбілісі охнув і був змушений відмовитися від послуг голлівудської кралі.