РАХУНКОВА ПАЛАТА

05.05.2006

Понад 86 мільйонів гривень

      виділено з держбюджету на 2006 рік Національному космічному агентству України на здійснення проекту «Циклон-4».

700 тисяч га

      лісів планують посадити в країні до 2015 року в рамках програми «Відродження лісів України». За словами керівника програми Дмитра Афанасьєва, на сьогодні в рамках проекту вже засаджено близько 15 га лісу — сосни, червоного дуба, акації, липи, диких фруктових дерев. До кінця року планується посадити ліс на площі до 200 га (приблизно мільйон дерев).

925 металевих контейнерів

      для роздільного збору твердих побутових відходів закупить Головне управління житлового господарства КМДА. Як повідомляють «Українські новини», столиці це коштуватиме 1,799 мільйона гривень.

98-й сезон

      відкрив для відвідувачів Київський зоопарк. До відкриття в звіринець привезли чотирьох зебр із Фінляндії. Також цьогоріч планують поповнити зоопарк карликовими бегемотами та антилопами. Загалом тут мешкає понад 4 тисячі тварин.

30—80 відсотків виноградників,

      а також плодових культур і озимих пшениці та ячменю загинули в Севастопольському регіоні. Таких збитків (приблизно 38 мільйонів гривень) завдали місцевим господарствам січневі морози.

У 66 країнах світу

       святкували Міжнародний день солідарності трудящих. Цьогоріч Першотравень відмічали вже в 117-те. Ще в 1889 році Паризький конгрес II Інтернаціоналу вирішив щороку відзначати день пам'яті робітників Чикаго, які в 1886-му, відстоюючи свої права, влаштували криваві сутички з поліцією.

16 судових позовів

      до журналістів було спрямовано за перший квартал цього року. Тоді як у 2005-му за весь рік їх було зареєстровано всього 13. За даними Iнституту масової інформації, натомість значно покращилася ситуація з арештами, затриманнями й нападами на журналістів. Зокрема, в 2004 році було зафіксовано 8 арештів і затримань журналістів, у 2005 році — 2, в 2004 році — 47 нападів і залякувань журналістів, у 2005 — 16.

Кожна 5-та авіакатастрофа

      в минулому році сталася за участi літаків марки «Антонов», повідомляє незалежна агенція Aviation Safety Network. Упродовж 2006 року (станом на 25 квітня) у світі сталося 40 авіакатастроф і аварій. В 10 з них — загинули літаки різних типів марки «Антонов», тобто кожен четвертий літак — український, повідомляє «Транспресс».

Упродовж 3—4 років

      Мінбуд планує запровадити програму будівництва житла, доступного для широких верств населення. Основним джерелом фінансування такого житла будуть кредити. Передбачається, що держава надаватиме відповідну допомогу шляхом погашення першого внеску на будівництво житла або відсоткової ставки по кредитах. Це стосується передусім сільського населення, молоді, військовослужбовців, учителів, лікарів.

1 відсоток шкіл

      в Україні користуються інтернетом. Як повідомив голова Всеукраїнської асоціації комп'ютерних клубів Олександр Бернатович, у країні 3—4% шкіл підключено до мережі, але  користуються інтернетом не більш ніж 1 відсоток. У решти шкіл немає грошей для оплати трафіку.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>