Сходили в сауну й нахапалися НІТРАтів

04.05.2006
Сходили в сауну й нахапалися НІТРАтів

Борис Проценко перевіряє надійність воротаря Ігоря Карпенка. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

      Завтра у Латвії розпочинається чергова світова першість серед команд вищого дивізіону. Національна збірна України серед еліти виступає увосьме поспіль. Минулої неділі наші хлопці всією командою сходили в сауну, а в понеділок провели останнє тренування на льоду спорткомплексу «Авангард». Провести національну команду на чемпіонат світу прийшли лише... журналіст і фотограф «УМ».

      У вівторок у словацькому місті Нітра 22 українські хокеїсти взяли участь у товариському матчі з господарями майданчика — словаками. Підопічні Олександра Сеуканда поступилися чемпіонам світу 2002 року з рахунком 2:4 (1:0, 1:2, 0:2). У нашій команді голами відзначилися Юрій Дяченко й В'ячеслав Завальнюк, а ворота захищав Костянтин Симчук.

      Тим часом шестеро гравців збірної разом із тренером Валерієм Ширяєвим вчора вилетіли з Києва прямо до Риги, оскільки їм не встигли оформити словацькі візи. Інтерв'ю з головним тренером збірної і гравцями — у завтрашньому номері газети.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

      НХЛ. Чвертьфінали у конференціях (серії до 4 перемог). Схід:«Оттава» — «Тампа-Бей» — 3:2 (серія — 4:1), «Рейнджерс» — «Нью-Джерсі» — 2:4 (0:4), «Баффало» — «Філадельфія» — 3:0, 7:1 (4:2), «Кароліна» — «Монреаль» — 2:1, 2:1 ОТ (4:2). Захід: «Калгарі» — «Анахайм» — 3:2, 1:2 (3:3), «Детройт» — «Едмонтон» — 2:3, 3:4 (2:4), «Нешвілл» — «Сан-Хосе» — 1:2 (1:4), «Даллас» — «Колорадо» — 2:3 ОТ (1:4).

      Уже в першому раунді «плей-оф» склали зброю переможець регулярного чемпіонату-2005/06 «Детройт» і чинний володар Кубка Стенлі «Тампа-Бей». Українець Руслан Федотенко так і не зумів набрати бодай одне очко в п'яти зустрічах його «Блискавок» проти «Оттави». В останньому матчі сезону він зіграв 13 хвилин, зробив два кидки по воротах Рея Емері й двічі порушував правила. Наставник «Лайтнінг» Джон Торторелла визнав, що його команда поступилася передусім у прагненні до перемоги.

      У півфіналах Східної конференції зустрінуться «Оттава» — «Баффало» та «Кароліна» — «Нью-Джерсі». На Заході зіграють «Сан-Хосе» — «Колорадо», а суперник «Едмонтона» визначився сьогодні вранці за київським часом у протистоянні «Калгарі» й «Анахайма».

* * *

      У фіналі Євротуру — турніру кращих чотирьох збірних континенту — Росія у Стокгольмі обіграла команду Швеції — 2:1. У матчі за третє місце фіни виявилися сильнішими за чехів — 3:2.