Оце так Він!

07.04.2006
Оце так Він!

Актор Вiн Дiзель.

   У Голлівуді дозволити собі розкіш посваритися з кіностудією, з якою маєш контракт, можуть тільки справді яскраві зірки. Він Дізель (у докіношному «дівоцтві» — Марк Вінсент), виходить, належить саме до таких. Бо після того, як зірка «Форсажу» та «ХХХ» побив глек з компаніями «Революшн студіоз» і «Юніверсал» та ще й накивав п'ятами з агентства «Ендейвер», яке зробило його знаменитим (справжня слава до Віна прийшла саме після участі у фільмі «Форсаж»), без роботи він не сидить. Ба більше — перейшовши в акторську агенцію CAA, Дізель отримує ще більше пропозицій, ніж раніше. Що то значить, талант завжди потрібен. Незабаром актор зніметься у фільмах — екранізаціях відеоігор «Угонщик» та «Найманий убивця». Перша стрічка — спільний проект компаній «Парамаунт» та «Ем-Ті-Ві філмз». Виробником другої є компанія «Фокс».

   Однак у свої 39 років Він вважає принизливим тільки виконувати завдання режисерів, хай навіть найкращих і в найкрутіших ролях. Дізель завжди казав, що акторство для нього — хобі, насправді в нього всередині сидить режисер. Зрештою, недаремно ж колись, натхненний подарованою матір'ю книжкою «Створення фільму вартістю не дорожчого за старе авто», Марк Вінсент зняв короткометражний фільм «Багатоликий» за власним сценарієм, який був з успіхом продемонстрований на Каннському фестивалі. Коштувало це задоволення всього лише 3 тисячі доларів і вісім днів роботи (п'ять — на написання сценарію і три — власне на зйомки), зате скільки було щастя, коли критики оцінили стрічку за найвищим балом!

   Тепер у Дізеля амбітніші плани: він планує зняти фільм за однойменним романом Росса Леккі «Ганнібал» — про те, як знаменитий карфагенський полководець на слонах перейшов Альпи, щоб напасти на Рим. До речі, Він виступить не лише як режисер та продюсер, а й зіграє головну роль.