РАХУНКОВА ПАЛАТА

07.04.2006

6,7 мільярда гривень

становили у березні надходження до загального фонду державного бюджету. При цьому план надходжень —  близько 6,6 мільярда гривень.

Близько 20 мільйонів гривень

має намір витратити Київ на весняний ремонт доріг. «Київавтодор»  запланував провести масштабний поточний ремонт близько 320 тисяч квадратних метрів автошляхів.

6,5 мільярда гривень

становить заборгованість населення з оплати житлово-комунальних послуг. У лютому борги населення зросли на 2,5%. Збільшення заборгованості зафіксовано у 17 регіонах, зокрема, у Житомирській, Кіровоградській, Волинській, Черкаській, Київській, Чернівецькій та Херсонській областях на 7,8-4,8%. Тим часом на Чернігівщині, Миколаївщині та в Києві сума заборгованості знизилась на 4,2-0,1%.

13 мільйонів гривень

заплановано виділити у 2006 році в Криму на оздоровлення дітей-сиріт.

      Понад 5 мільйонів на це виділять з республіканського бюджету. Загалом цьогоріч у Криму планується оздоровити 80 тисяч  школярів, з них 29 тисяч дітей соціально незахищених категорій.

Майже 5 мільйонів доларів

виділить Данія на регіональну Програму протидії торгівлі людьми в Східній Європі. Програма розрахована на три роки. З цих грошей близько 1 мільйона доларів отримає Україна.

3,5 мільйона доларів

надасть Україні уряд Швеції в рамках проекту Свiтового банку «Вдосконалення системи соціальної допомоги в Україні». Цей грант піде на удосконалення матеріально-технічної бази 754 місцевих підрозділів соціального захисту, які будуть надавати більш якісні послуги.

500 тисяч людей

взяли участь в одеській «Гуморині-2006». Як і в минулі роки, свято гумору повністю фінансували спонсори.

20 тисяч спортивних майданчиків

буде облаштовано в Україні з 1 по 30 квітня. Місячник «Спорт для всіх — спільна турбота» розпочали Мінсім'ї, молоді та спорту разом зі Всеукраїнським центром фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх». Акцією планується охопити всю територію України. До участі у ній буде залучено близько 5 мільйонів людей.

2 тисячі військових містечок

належать сьогодні Міністерству оборони України. Також у розпорядженні вітчизняного військового відомства — близько 44 тисяч будівель і споруд та 455 тисяч гектарів землі. Протягом 2000-2005 років МОУ передало цивільним організаціям 281 військове містечко, де нараховувалися понад 7,7 тисячі споруд.

У 5 регіонах

України — Криму, Запорізькій, Миколаївській, Одеській і Херсонській областях — розпочалася сівба ярини. Наразі в країні вже засіяно понад 700 тисяч га ярових культур з прогнозованих 18 мільйонiв га. Торік на цю дату було засіяно 878 тисяч га ярини.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>