РАХУНКОВА ПАЛАТА

31.03.2006
166 мільйонів гривень

      виділять до кінця року на газифікацію кримських сіл і селищ. Тиждень тому завершився перший етап програми — газовідвід від магістралі «Джанкой—Керч» був заведений до мікрорайону компактного проживання 500 сімей-репатріантів.

Понад 68 мільйонів доларів

      за отриманий газ заборгувала Україна Туркменістану. Наша держава буде віддавати борг товарними поставками. Йдеться про труби, які  частинами будуть відвозити до Туркменістану.

До 6 мільйонів туристів

      очікує прийняти Крим цього року. Торік на півострові відпочило близько 5,7 мільйона туристів, з них половину становили українці.

700 тисяч гектарів озимини

      доведеться цієї весни пересівати українським хліборобам. Через пізній час сівби різних культур, промерзання грунту та недостатню кількість снігу аграрії втратили майже 12 відсотків посівних площ у державі. Спеціалісти АПК кажуть, що нормальним вважається рік, коли господарства пересівають до 10 відсотків озимих посівів.

454 тисячі 454 бюлетені,

      заповнені українцями на цих виборах, були визнані недійсними. Це становить 1,94 відсотка від загальної кількості бюлетенів. За інформацією ЦВК, проти всіх проголосували 411 тисяч 292 виборці, що становить 1,75 відсотка від загальної кількості бюлетенів.

400 тисяч гривень

            на реставрацію пам'ятників архітектури у 2006 році направила Херсонська обласна влада. Бюджетні кошти витратять на ремонт будинків, у яких сьогодні працює обласне казначейство та управління фінансів обладміністрації.

14500 кілометрів

            за 3 години 12 хвилин подолала тінь від Місяця, яка «бігла» по земній поверхні під час сонячного затемнення 29 березня. Чорну пляму, що рухалася від Бразилії до північних кордонів Монголії, було видно з космосу. За повним затемненням світила можна було спостерігати в Африці й Туреччині. Українцям вдалося побачити сонячний диск, закритий тінню тільки на 70—90 відсотків.

1058 повідомлень про порушення,

            пов'язані з проведенням виборчої кампанії, надійшло до Міністерства внутрішніх справ України з усіх регіонів держави. Правоохоронці в основному фіксували хуліганські прояви, крадіжки й пограбування, а також знаходили агітаційні матеріали, надруковані з порушенням законодавства. Найбільше таких порушень було в Криму й на Одещині.

За 5 років

            Мінтрансзв'язку зробить дорогами першої категорії всі шляхи, які збігаються з міжнародними коридорами. Протягом 10 років транспортники планують реконструювати дороги державного значення.

4 українці

            щогодини заражуються туберкульозом, 25 людей в Україні щодоби помирають від цього захворювання. За даними вітчизняного МОЗ, поширенню епідемії туберкульозу сприяє епідемія ВІЛ-інфекції/СНІДу. Саме вона визнана основною причиною зростання смертності серед хворих на туберкульоз в усьому світі, у тому числі у країнах Східної Європи.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>