ЦИТАТИ ТИЖНЯ

31.03.2006

Наталя Вітренко, лідерка блоку «Народна опозиція»

— про те, на яку посаду вона претендуватиме після виборів у новому уряді:

      — Особисто я претендую на порятунок країни. Я дуже хочу, щоб як у Білорусі Лукашенка називають батьком, так щоб мене називали матір'ю України. Дуже хочу, щоб люди пишались: є, виявляється, розумна жінка, яка не краде, яка не обслуговує олігархів, а яка всі свої знання, всю свою енергію віддає для порятунку країни.

(Канал НТН)

 

Юлія Тимошенко, лідер БЮТ

— про запоруку свого успіху на виборах:

      — Я впродовж виборчої кампанії зустрілася в середньому з 4,5 мільйона людей, проїхала близько 80 тисяч кілометрів — це значить, двічі об'їхала навколо Земної кулі... Загальний хронометраж мого безперервного виступу на мітингах, зустрічах і ефірах, за підрахунками штабу, складає близько 29 діб. А головне — я побачила, що люди не зневірені, вони вірять у шанс на краще життя, і було б дуже безвідповідально їх засмутити.

      Кому б я зробила комплімент за підсумками виборів? Колегам із «Нашої України». Вони не давали нам розслабитися. В результаті, ми провели ефективну виборчу кампанію.

(«Українська правда»)


Юрій Єхануров, Прем'єр-міністр України

— про своє головне враження від передвиборчої кампанії:

      — Ці вибори для мене переплелися з більш детальним ознайомленням із регіонами... Запам'яталася одна фраза, яка мене просто перевернула! Сталося це під час прямого ефіру, коли в студію зателефонував мій колега–будівельник з Луганська. Він поставив питання: «Юрію Івановичу, от я вас уже півгодини слухаю... У вас нормальна мова, ви нормально відповідаєте — то чому ви з НИМИ?!» І я зрозумів, що заради об'єднання Україна дійсно потребує серйозної роботи всієї еліти.

(«Українська правда»)

 

Андрій Шкіль, народний депутат від БЮТ

— про формування парламентської коаліції:

      — Якось народний депутат Ксенія Ляпіна сказала, що «Наша Україна», як наречена, чекає, хто їй буде кращою партією. Однак я б поставив питання, хто буде дружкою... Буде весілля чи ні? Одружується пара чи трійка? В якій конфігурації?

(«Столичные новости» і канал НТН)


Анатолій Близнюк, екс-«губернатор», керівник донецького виборчого штабу Партії регіонів

— про високий інтелектуальний рівень виборців Донецької області:

      — За попередніми даними, на виборах в обласну раду БЮТ набирає більше, ніж на виборах у Верховну Раду. Ми поцікавилися, чому це відбулося? Розгадка виявилася дуже простою: справа в тому, що БЮТівцям випав в облраду номер Партії регіонів по Верховній Раді — 18-й. Тому багато прихильників Партії регіонів просто переплутали номер і помилково відзначили цифру 18 в іншому бюлетені. Виходить, їхній результат по обласній раді отриманий багато в чому завдяки нам.

(«Українська правда»)

 

Олег Рибачук, голова секретаріату Президента

— про стиль і роль Банкової при Ющенку:

      — ...У якомусь донецькому виданні був перелік найменш впливових державних структур, і десятим там був секретаріат Президента. Для мене, як сказав би наш Президент, це — великий комплімент. Секретаріат Президента не повинен бути таким, яким він був у часи авторитарної влади. Це має бути мобільний аналітичний центр, який не дублює структури Кабміну, не робить усе те, що робили наші попередники.

      ...Я підписав Медведчуку листівку на Новий рік: «Сиджу в твоєму кріслі, мені це не подобається, але хтось має робити й таку роботу. Щиро заздрю тому, що ти в опозиції при такій владі».

(«Українська правда»)

 

Рінат Ахметов, олігарх, один із лідерів Партії регіонів

— про легальність свого бізнесу та кримінальне минуле:

      — Український бізнес має визнати, що ми не могли працювати «на світлі». Є бізнес білий і є бізнес чорний. А ось ми перебуваємо в сірому. Це бізнес абсолютно легальний.

      Що стосується мого кримінального минулого, то в 2005 році правоохоронці зробили такий аудит, що не залишилося жодного питання. А де, з ким я зустрічався, поговорив, випив чаю... Уявляєте, через рік виявиться, що Луценко — головний наркобарон, Корніч тримає проституток, а Москаль має кілерів, які їх прикривають. І потім будуть казати, що в Ахметова незрозуміле минуле, бо вони (керівники міліції) його запрошували, пили чай.

(«Українська правда»)

  • У Верховній Раді оголошено перерву

    Після ранкових голосувань щодо програми діяльності уряду та законопроекту про пропорційну виборчу систему відбулося екстрене засідання фракції “Наша Україна”. >>

  • Почати знизу

    Доки український парламент, попри майданні обіцянки, не поспішає саморозпускатися, а ідея загальної децентралізації влади лишається в проектах, політики місцевого рівня вирішили взяти ініціативу в свої руки і почати ділитися досвідом та налагоджувати співпрацю з колегами, не чекаючи вказівок згори. >>

  • Вiдставили до лiкарнi

    Прокурор Черкаського району Руслан Олійник, він же син екс-мера Черкас і відомого народного депутата України Володимира Олійника, нині у реанімації. Туди він потрапив після того, як районну прокуратуру пікетували черкаські активісти, вимагаючи його відставки. >>

  • «УДАР» коліном

    Верховна Рада, котра ніяк не зважиться на «суїцид», помалу викликає гостре роздратування у найбільш палких прихильників дострокових парламентських виборів. Цього тижня із незвичною для себе різкою риторикою виступив депутат від «УДАРу» Павло Розенко, котрий заявив наступне: «УДАР» наполягатиме, щоб на одному з перших засідань через два тижні було все-таки проголосовано постанову (про саморозпуск), яка була підписана трьома політсилами... >>

  • Морозу відріжуть зв'язок,

    Як уже повідомлялося, спікер розпущеного парламенту Олександр Мороз планує скликати 4 вересня сесію ВР. На заваді цьому можуть стати досить цікаві чинники. >>