Дорогі наші політики

28.03.2006
Дорогі наші політики

Організатор аукціону Маргарита Січкар із найдорожчою лялькою. (Фото Володимира СТАДНИКА.)

      Напередодні виборів за стартовою ціною 500 доларів продавались політики, несправжні, звичайно, а їхні двійники — ляльки з пап'є-маше. Про сам проект «Україна молода» вже писала. I ось нарештi аукцiон.

      Самі «продажні» політики на торги не прийшли, хоча й обіцяли     — мабуть, часу не було перед виборами. Однак на торги з'явилися їхні політичні соратники, які всіма силами намагалися допомогти дітям із притулків (гроші від продажу ляльок будуть спрямовані у дитячі будинки), скуповуючи «своїх» лідерів. Нікому й на думку не спало придбати опонента, ну хоча б на випадок поразки на виборах.

      Відомих політичних діячів на аукціоні було небагато: «нашоукраїнець»  Микола Катеринчук, б'ютівець Богдан Губський, четверо представників партії «Віче», а також кандидат на посаду київського мера Ольга Сумська. Серед інших відомих гостей — скульптор Олег Пінчук, телеведучий Олексій Дівеєв-Церковний, Валід Арфуш, футболіст Владислав Ващук (чоловік Маргарити Січкар, авторки проекту), режисер Максим Паперник.

      Чесно кажучи, торгувалися гості без особливого азарту. За перший лот — лялькового Леоніда Кравчука в образі «щирого» українця — змагалися Пінчук із Сумською, щоправда, з усього було видно, що українська Роксолана торгувалася «задля годиться», за що їй дісталось від ведучих — Сніжани Єгорової та Дмитра Оськіна: «Ти, Сумська, руками не розмахуй, а то подумаємо, що ціну набиваєш». У результаті першого Президента України придбав помічник депутата, який побажав залишитися невідомим, за 4 400 доларів. А Пінчук таки руками домахався, придбавши Поплавського в ролі Бетмена за 1700 доларів. Олексій Дівеєв-Церковний, який сидів поруч, видав Олега, мовляв, той хотів лише ціну підняти, а довелося купувати, хоча Пінчук залишився задоволеним, жартує, що лялька на нього схожа. Сам телеведучий побажав придбати Інну Богословську в образі лікаря-окуліста. Однак більше 4500 доларів за політика Олексій не давав. Зрештою Богословська пішла з молотка майже вдвічі дорожче — за 8000 доларів. В порівнянні з лідеркою «Віче», Віктор Пінчук в образі диригента «продався» за безцінь — усього за 3000 доларів.

      А «дуремара» із сачком і в метеликах — таким авторка ляльок виліпила Леоніда Кучму — за 4500 доларів купили соратники Богословської. За полум'яного борця Нестора Шуфрича в образі боксера дали ще більше — 5 тисяч доларів.

      Володимир Литвин — римський патрицій — знайшов хазяїна швидко,але за «недорого» — всього три тисячі доларів. А от симпатичний Дід Мороз (лідер соціалістів Олександр Мороз) мало не залишився без хазяїна: більше тисячі за нього ніхто не пропонував. Аж доки «малинового» політика не виручив Микола Катеринчук, придбавши ляльку за 1500 лоларів. Та це ще нічого, бо з лідером Партії регіонів зовсім погано було.

      — Скільки, 1000? Ні.. багато...

      — 700!

      — Та що ви, де ви бачили, щоб ціна лота вниз повзла!

      — Три тисячі доларів! — раптом хтось вигукнув біля входу.

      — Це не покупка, а демонстрація позиції, — сказав щасливий покупець Нестор Шуфрич, який «відстібнув» зрештою за «регіонала» 5 тисяч доларів.

      Зате з вічними конкурентами Григорієм Суркісом (у синій футболці «Динамо») та Рінатом Ахметовим (у рудій формі «Шахтаря») проблем не було: за донецького олігарха невідомий виклав кругленьку суму — 14 тисяч доларів, а його київського опонента придбала рідна донька за 15 тисяч «зелених». Головного пасічника країни — Віктора Ющенка — також продали за 14 тисяч доларів. А останнім лотом виставили лідерку БЮТ. Юля Тимошенко, тобто Леся Українка, як завжди, здивувала. Почали з 10 тисяч, а доторгувалися до 70. «Жодної політики, — пояснював журналістам покупець Тимошенко Андрій Іванов. — Просто Верхньодніпровському будинку-інтернату (куди підуть гроші від покупки ляльки) дуже потрібен спортзал».

      Власне, на цьому аукціон і завершився. Головне, що «продажні» політики зробили добру справу. Дехто, можливо, уперше в житті, жартували у залі.  

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>