Без Кириловича

21.03.2006

      Український футбол зазнав непоправної втрати. У неділю на 65-му році життя помер Анатолій Пузач — легендарний форвард київського «Динамо», згодом — постійний помічник Валерія Лобановського на тренерському містку, як кажуть, «від і до» — з 1973-го по 1990-й, коли Лобановський поїхав працювати у Кувейт. Анатолій Кирилович тоді очолив рідну команду і взяв з нею 13-те союзне «золото», а згодом і відкрив із «Динамо» еру чемпіонатів України.

      Кар'єру гравця він почав у львівському СКА, до головної команди України перейшов у 1965 році. У складі «Динамо» чотири рази ставав чемпіоном СРСР, один раз піднімав над головою Кубок країни. За 14 років кар'єри тільки в чемпіонатах Союзу швидкісний форвард Пузач провів 215 матчів, у яких забив 49 м'ячів, сім разів вражав ворота суперників у єврокубках (у 16 іграх). За збірну СРСР зіграв 14 матчів, забив два голи. Не раз потрапляв до числа 33 кращих футболістів СРСР за підсумками сезону.

      Прощання з Анатолієм Пузачем відбудеться сьогодні об 11.00 на НСК «Олімпійський». Поховають його на Лісовому кладовищі столиці.