«Основний інстинкт» знову прокинувся

17.03.2006
«Основний інстинкт» знову прокинувся

На стільці ми Шерон бачили, тепер — у кріслі.

      Закидування ноги на ногу — зазвичай цей жест означає стримано вичікувальну позицію людини. А ще цей «маневр» часто використовують, сидячи на незручному стільці, або коли в приміщенні холодно. Ось так банально трактують посібники мову «жесту», який прославили ноги чарівної Шерон Стоун. Одначе «Інструкція сексапільних жестів», яку вдалося надибати в якомусь із жіночих журналів, додає: якщо ногу на ногу закидати повільно, а потім мiняти ноги, це на чоловіків діє убивчо. А й справді, можна зовсім не пам’ятати, про що ж, власне, фільм «Основний інстинкт», але пози Шерон запам’яталися. Класика! Можна лише поспівчувати (чи позаздрити?) партнерам Стоун по тій сцені, які під час зйомок виявили, що зірка зовсім не носить трусиків. Та й сама акторка не приховує, що зазвичай ігнорує цю деталь жіночого туалету.

      І от 14 років потому (а перший «Інстинкт» вийшов на екрани в 1992 році) Шерон Стоун дасть ще один урок зваблення чоловіків — на екрани виходить «Основний інстинкт-2: Пристрасть до ризику». Хоча виконавиці головної ролі «стукнуло» 48, роки лише додали їй досвіду і ще більше разючого шарму. І вона навіть сама запропонувала знятися у сіквелі в еротичній сцені — щоб показати свою «нев’янучість». «Включаючи у фільм доволі безсоромну сцену з роздягання, я хотіла, щоб глядачі в якийсь момент усвідомили: перед ними жінка сорока з лишком років, зовсім роздягнена. У кіно ми зазвичай такого не бачимо. Актори на зразок Шона Коннері чи Мела Гібсона знімаються з дівчатами, які їм годяться у доньки, а то й у внучки», — каже зірка.

      За сюжетом стрічки, у звабливої інтелектуалки і письменниці Кетрін Треймл знову проблеми з законом. Цього разу — в Лондоні, куди Кетрін переїхала із Сан-Франциско. Спантеличена однією загадковою справою поліція Скотланд-Ярду викликає судового психіатра Ендрю Гласа, аби той допоміг у розслідуванні і поспостерігав за підозрюваною Треймл. Одначе доктор сам потрапляє в пастку, вміло розставлену звабливою підозрюваною...

      Чим ще нас заінтригує режисер Майкл Катон-Джонс? Партнером Шерон цього разу замість Майкла Дугласа буде Девід Морріссей — актор, схожий на молодого Леоніда Куравльова. В іншому ж — із попереднім фільмом буде багато спільного: і ніж для розколювання льоду, і не менш еротична сцена на стільці, і... А втім, самі побачите.

      В українських кінотеатрах стрічка стартує одночасно зі світовою прем’єрою — 30 березня.