Матюками й кулаками

14.03.2006

      У прокуратуру райцентру Бучач Тернопільської області надійшла заява від педагогів музичної школи села Золотий Потік. Учителі просять справедливого реагування щодо такого непересічного інциденту: серед білого дня у приміщення навчального закладу раптом увірвався майор міліції Валерій Довбенко (який, до речі, не живе й не працює на території населеного пункту), і, використовуючи нецензурну лексику, почав з'ясовувати у директора та вчителів, чому вони не проводять агітаційної роботи за Блок Юлії Тимошенко, не розвішали відповідних плакатів, а натомість «їздять та співають» за «Нашу Україну»? Коли одна з учительок, Марія Паращук, спробувала йому заперечити, Довбенко вдарив її в обличчя.

      Спільними зусиллями чоловічого складу школи міліціонера-буяна ледве вивели з приміщення навчального закладу. Він устиг криками й лайкою добряче налякати ще й присутніх там дітей. Зрозуміло, що педагогічний колектив не залишив такий кричущий випадок без реагування.

      У прокуратурі остаточного вердикту щодо інциденту поки що не винесли, однак керівництво обласної міліції його не чекало. Як повідомив кореспонденту «УМ» керівник центру громадських зв'язків управління МВС у Тернопільській області Сергій Шворніков, за результатами службової перевірки Валерія Довбенка звільнено з органів внутрішніх справ.