«Червоний барон» не зміг повернути трон

14.03.2006
«Червоний барон» не зміг повернути трон

      57-й чемпіонат із «королівських перегонів» почався з того, що чинний «король», Фернандо Алонсо з команди «Рено» в блискучому стилі підтвердив свою зверхність над суперниками. На технічно складній трасі в Сахірі, що серед пустелі в Бахрейні, молодий іспанець з гідністю витримав натиск позаминулорічного чемпіона Міхаеля Шумахера і відтак зійшов на найвищу сходинку подіуму, вигравши дев'ятий Гран-прі у своїй кар'єрі.

      А все так добре починалося для команди «Феррарі»! У кваліфікації, яка проходить за новими правилами (гонки на вибування на трьох 20-хвилинних відрізках), два чільні місця на стартовій решітці завоювали саме представники «Скудерії». Першу позицію здобув Шумі-старший, і керівники «червоних» уже почали говорити про «відродження» та «реванш», а сам Міхаель висловлював захват iз приводу того, що за кількістю здобутих «поул позишн» — 65 — він зрівнявся з легендарним Айртоном Сенною. Алонсо ж почав головну гонку з четвертої сходинки й очолив пелетон на 40-му колі. Далі точилася боротьба за лідерство з перемінним успіхом, а вирішальним став другий піт-стоп, на який Фернандо зайшов трохи пізніше від Міхаеля, створивши на трасі необхідний «заділ». Повернувся в гонку іспанець перед самим носом Шумахера на останньому колі.

      Третім на подіум зійшов фін Кімі Райкконен. Це теж видатне досягнення, якщо врахувати, що представник «Макларена» стартував з останнього (!) місця. Річ у тім, що у кваліфікації він вилетів із траси й ледь не перекинувся. У вирішальних перегонах спрацювала його ставка на один піт-стоп, тоді як інші робили по дві зупинки.

ТАБЛО

Перший етап чемпіонату світу.

Гран-прі Бахрейну. 308, 238 км

      Залікова вісімка: Алонсо («Рено») — 1:29.46,205 сек.; М. Шумахер («Феррарі») — відставання 1,246 сек.; Райкконен («Макларен») — +19,360; Баттон («БАР-Хонда») — +19,992; Монтойя («Макларен») — +37,048; Уеббер («Уїльямс») — +41,932; Росберг («Уїльямс») — +1.03,343; Клін («Ред булл») — +1.06,771.

      Загальний залік: Алонсо — 10 очок, М. Шумахер — 8, Райкконен — 6, Баттон — 5, Монтойя — 4, Уеббер — 3, Росберг — 2, Клін — 1.

      Кубок конструкторів: «Рено», «Макларен» — по 10, «Феррарі» — 8, «БАР-Хонда», «Уїльямс» — по 5, «Ред булл» — 1.