Потанцюємо на оцінку?

01.03.2006
Потанцюємо на оцінку?

      Знайти прекрасніший та естетичнiший вид спорту, ніж спортивні танці, непросто. Цей молодий неолімпійський вид в Україні, як і в більшості країн світу, набув популярності тому, що поєднує в собі дві популярні й красиві сторони — спорт і мистецтво. Ми майже не бачимо репортажів про «спорт-данс» у засобах масової інформації, хоча, скажімо, в сусідній Росії танцювальний спорт популярний і відомий широкому загалу. В Україні ж спортивні танці живуть своїм окремим світом і при цьому за кількістю залучених до них людей можуть скласти конкуренцію багатьом олімпійським видам спорту.

      Днями в столичному Національному університеті фізичного виховання і спорту України відбувся чемпіонат України зі спортивних танців, у якому взяли участь близько тисячі (!) пар. Організатори змагання — клуб спортивного танцю «Супаданс» — об'єднали на одному паркеті не тільки пари з різних міст України, а й із різних федерацій та асоціацій спортивного танцю. Родзинкою турніру було винятково іноземне суддівство. Десять відомих у всьому світі тренерів та арбітрів з Англії, Італії, Німеччини, Голландії, Норвегії та Росії оцінювали виступи наших спортсменів у 12 вікових категоріях — від найменших, дітей 7—8 років, до досвідчених знавців своєї справи. А головним суддею чемпіонату виступив «гуру» латиноамериканських танців, 14-разовий чемпіон світу Донні Бернс. Переможцями у суперечці найкращих пар України в усіх трьох програмах (латиноамериканській, європейській і програмі десяти танців) стали Дмитро Влох та Ольга Урумова, які неодноразово виборювали цей титул і раніше.

      Нинішній чемпіонат був одним із перших турнірів такого високого рівня в України. Ці змагання мають стати початком нових відносин між танцювальними світами нашої країни й Європи.

Інна ШАКАРЬЯН.