Дніпропетровці, танцюйте

11.02.2006

      Рішення про це прийняте облрадою. Новий ВНЗ має постати на базі Дніпропетровського музичного училища імені Глінки. Як стверджує директор навчального закладу Юрій Новиков, це намагалися зробити ще в далекому 1968 році. Проте місцева влада не виявляла належного завзяття і, зрештою, пославшись на відсутність приміщення, ідею поховала. При цьому гостро потребували кваліфікованих кадрів і обласна філармонія, і Оперний театр, і Будинок органної та камерної музики, і музично-драматичні театри...

      З появою консерваторії музичне училище нікуди не подінеться і продовжуватиме свою роботу. Однак після реорганізації його випускники зможуть продовжувати навчання у консерваторії.

      До того ж після рішення сесії облради необхідно узгодити питання ще й у міністерствах освіти та культури. На думку Новикова, для цього вони мають чимало козирів — понад 13 тисяч квадратних метрів приміщень для 600 студентів цілком достатньо. У їхньому розпорядженні будуть великий та малий концертні зали, хоровий зал, студiї звукозапису, вже виділено кошти для оснащення комп'ютерного класу та закупівлі підручників. Та й з викладачами проблем не буде — близько тридцяти осіб у Дніпропетровську мають звання народних та заслужених артистів України. Отож матеріальна, інформаційна, технічна, кадрова база для створення консерваторії є.