РАХУНКОВА ПАЛАТА

10.02.2006

85 мільйонів доларів

передбачено на цей рік у держбюджеті США на допомогу Україні для програм із підтримки демократичних і ринкових реформ. Це найбільша сума з усіх країн колишнього СРСР. По 58 млн. отримають Грузія і Росія, Вірменія — 50. Значно менші суми (від 32 до 5 млн. доларів) отримають від США Киргизія, Азербайджан. Таджикистан, Казахстан, Молдова, Узбекистан, Білорусь, Туркменія.

10,8 мільйона гривень

одержав Фонд держмайна у січні від приватизації. Загалом цьогоріч планується отримати від приватизації понад 2 мільярди гривень.

740 тисяч відкріпних талонів

виготовить поліграфкомбінат «Україна» на проведення парламентських виборів. Це 2% від загальної кількості виборців в Україні. Нагадаємо, що при отриманні відкріпного талона у паспорті ставитимуть печатку.

Понад 17 тисяч кредитів

видав торік на житло молодим сім'ям Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву. Це в 6 разів більше, ніж у 2004 році. 16 тисяч молодих родин по всій Україні отримали кредити за програмою часткової компенсації відсоткової ставки комерційних банків, а за програмою пільгового кредитування — 1089 сімей.

4 тисячі житлових будинків

були відключені від тепла по Україні за два «морозних» тижні січня. З них у  Донецькій області — 902 будинки, в Кіровоградській — 261, у Запорізькій — 589. За даними «надзвичайного» міністра Віктора Балоги, кожен третій житловий будинок потребує капітального ремонту (тут мешкає понад 200 тисяч людей). А в аварійному стані перебувають близько 30 відсотків теплопунктів, майже третина водопровідно-каналізаційних та теплових мереж.

Понад 10 тисяч алчевців

перебувають наразі в санаторіях України. Це 8 тисяч 435 учнів, 820 дошкільнят, 707 батьків дітей та 727 вчителів, яких вдалося вивезти з холодного міста.

Понад 4 тисячі батьків

були позбавлені торік батьківських прав. Найчастішою причиною цього стало насильство в родині. Також органи соціальної служби взяли на облік більше 40 тисяч неблагополучних сімей по всій Україні.

250-300 км на годину

— таку швидкість матиме дослідний поїзд, що його планується запустити цьогоріч. Упродовж наступних трьох років програма впровадження  швидкісного руху європейського зразка на українських залізницях активно розвиватиметься.

35 кілограмів ручного багажу

можуть тепер ввозити громадяни України, Грузії та Молдови в Росію на безмитній основі (раніше було 50 кг). Росіяни мотивують нову норму необхідністю боротьби з китайськими човниками, які наповнюють країну своїми дешевими товарами. В нашу ж країну з Росії фізичні особи, як і раніше, можуть ввезти до 50 кг товару.

33 автомобілі

класу суперлюкс «Бентлі» було продано в Україні у 2005 році. Всього в Україні налічується близько 60 таких елітних автомобілів. Ціна цих авто на сьогодні складає від 227,5 тисячi до 342 тисяч євро в залежності від комплектації.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>