Гад перекрив газ

09.02.2006

      Газові» проблеми, виявляється, можуть турбувати не лише Україну та інших залежних від Росії споживачів «блакитного палива» а й, здавалося б, далекий від нашої «паливної війни» Таїланд. Там, щоправда, біда має мало спільного з нашою. У південній провінції країни, Сонгхла, в понеділок зупинився завод із перекачки зрідженого газу. А винуватцем простою і, відповідно, втрати коштів, став... пітон.

      «Витік газу не призвів до серйозних наслідків, оскільки вчасно спрацювала захисна система. Але подачу газу в сусідню Малайзію довелося тимчасово припинити, аби не спричинити масштабну катастрофу», — сказав віце-президент малазійсько-тайської корпорації «Транс Тай-Малайзія Лтд.» Сомчай Круяй в інтерв'ю тайському телеканалу ТБ-1. Корпорація ця є спільним підприємством малайзійського нафтогазового монополіста Петронас і тайської компанії Пі-Ті-Ті, а потужності заводу дозволяють щорічно поставляти на територію Малайзії до 166 тисяч тонн зрідженого газу.

      За словами пана Круяйя, завод зупинила змія. Пітон пробрався на територію заводу і з якогось дива поліз на щоглу електропередач. Обвившись навколо неї, гад замкнув своїм тулубом високовольтні дроти й зруйнував корпус трансформатора. Уявляєте, як здивувалися перелякані робітники, коли на поклик аварійної системи прибігли ліквідовувати проблему і побачили там підсмажену зміюку!