Той самий Поттер

08.02.2006

      Даремно виконавці головних ролей у кіноепопеї пригод Гаррі Поттера боялися, що їх, подорослішалих і вже мало схожих на дітей, продюсери «поттеріани» замінять новими акторами. Ну справді, невже хтось може, скажімо, уявити собі в ролі Гаррі не Деніела Редкліффа? А його друзів і колег по навчанню у школі магічного мистецтва Гогвартс Герміону і Рона з іншими, не Еммі Томпсон і Руперта Гріна, обличчями?

      Зрештою, заради задоволення знову бачити на екрані цю веселу трійцю можна й «не помітити», що кіногерої на рік-другий старші за своїх книжкових прототипів. Однак зі зйомками нових серій усе-таки треба поспішати, аби ці розбіжності не впадали в око аж надто сильно. Чим, власне, знімальна група і займається: учора стартували зйомки чергового фільму «поттеріани», «Гаррі Поттер і Орден Фенікса». До речі, вперше сценарій до нього написав не Стівен Клоувз, а театральний драматург Майкл Голденберг (відомий, зокрема, як сценарист «Пітера Пена»).

      А тим часом кипить робота і над продовженням іншої кіношної казки — екранізації знаменитого твору Клайва С. Льюїса «Хроніки Нарнії». Щоправда, іще не на знімальному майданчику, а в чотирьох стінах кабінету режисера Ендрю Адамсона, який сам же (щоправда, з допомогою Крістофера Маркуса і Стіва Макфілі) пише сценарій до наступного фільму «Хронік» — «Принц Каспіан».