А Роману — по барабану

08.02.2006
А Роману — по барабану

Роман Абрамович.

      Днями в Британії був оприлюднений баланс бізнесової діяльності «Челсі» — чемпіона Англії 2005 року та безумовного лідера поточної першості прем'єр-ліги. З фінансового звіту випливає, що збитки клубу російського олігарха Романа Абрамовича за сезон -2004/05 сягнули 140 млн. фунтів стерлінгів (понад 250 млн. доларів).

      Ця сума стала рекордною для острівної держави й викликала занепокоєння у вболівальників «Челсі». Однак виконавчий директор «аристократів» Пітер Кеньйон заявив, що збільшення збитків обумовлено одноразовими витратами, на які клуб мав піти, аби вийти на нульовий баланс у сезоні- 2009/10: «Ми пожертвували малим заради великих цілей у майбутньому».

      Крім того, Кеньйон повідомив, що самого власника фінансові втрати клубу зовсім не хвилюють. Звісно, з розмірами нинішніх активів Абрамовича та обсягами покладів нафти в Росії олігархові неважливо, буде в нього мільярдом менше чи мільярдом більше. Значно важливіше — не опинитися на нарах, як Михайло Ходорковський. А якщо ще й вдається стати «своїм» у поважному лондонському товаристві — то взагалі «лафа»...

Василь ЗАБИЙГОЛ.