Смажений кабанчик, курка з майонезом

31.01.2006

      Наші політики залюбки розповідають про те, як вони люблять народ. Особливо перед виборами — виявляється, вони для нас готові на справжні подвиги! Однак далі слів справа зазвичай не заходить. Не те, що в Тайвані. От де народні обранці справді дбають про людей! Що яскраво довів на власному прикладі один із членів місцевого парламенту. З нагоди весілля свого сина щасливий депутат запросив на гуляння... 20 тисяч гостей. І, зауважмо, серед них були не лише його виборці.

      Для святкувань багатенький батько орендував ціле містечко на морському узбережжі, перетворивши його на розкішний ресторан. На тлі лазурового моря розставили 1980 сервірованих столів (кожен був розрахований на 10 осіб), а ще 20 були «в резерві» — на випадок, якщо в гості завітає хтось неочікуваний.

      Хоча таких, мабуть, і не було, адже, розсилаючи як іменні, так і «загальні» запрошення, пан Йєн Чінг-Піо забув про всі політичні непорозуміння й розбіжності, запросивши як прихильників своєї партії, так і шанувальників опозиційної партії «Гоміньдан» (зокрема і її лідера), а також чи не весь бомонд країни: парламентаріїв, бізнесменів, громадських діячів тощо. І, що цікаво — ніхто не посварився, не побився й навіть не напився «в дошку», так що весілля викликало у всіх зливу тільки приємних емоцій.

      До слова, своїм бенкетом Йєн Чінг-Піо побив рекорд свята з найбільшою кількістю запрошених. Попередній рекорд належав... іншому тайванському депутату, який відзначав весілля своєї доньки у 2004 році.