Запорука успіху — стабільність і міцне здоров'я

31.01.2006
Запорука успіху — стабільність і міцне здоров'я

      Хоч би що відбувалося у другій половині чоловічої турнірної сітки «Аустреліан оупен», лідер «посіву» Роже Федерер повністю виправдав сподівання організаторів першого в цьому році змагання серії «Великого шолома». Суперником кращого тенісиста планети зовсім неочікувано став Маркос Багдатіс. 20-річний кіпріот на своєму шляху до фіналу залишив за бортом чотирьох «сіяних» гравців — Штепанека, Роддіка, Любичича, Налбандяна. Й у фінальному протистоянні він був близьким до чергової сенсації, коли виграв у зіркового швейцарця перший сет і вів у другому — 3:0. Але на те він і є клас, щоб даватися взнаки у найпотрібніші моменти. Федерер мобілізувався й зовні легко зламав спротив молодого опонента.

      Попри поразку, кіпріот заробив більше грошей (457 тисяч доларів), ніж за всю попередню кар'єру. А Роже здобув сьому перемогу на турнірах «Великого шолома».

      У жінок тріумфаторкою стала француженка Амелі Моресмо. 26-річна тенісистка виграла змагання серії «Великого шолома» лише з 32-ї спроби, а допомогло їй у цьому передусім міцне здоров'я. У Мельбурні відома своєю нетрадиційною сексуальною орієнтацією спортсменка виграла сім матчів, і в трьох із них її суперниці припиняли боротьбу за власним бажанням, оскільки в них виникали якісь негаразди з різними органами тіла. Так сталося і в фіналі, коли у бельгійки Жюстін Енен-Арден проявилася стара проблема зі шлунком, і восьмий номер посіву змушена була припинити боротьбу.

      Не залишилася без нагороди й швейцарка Мартіна Хінгіс, котра повертається у великий теніс після тривалого «пенсійного» простою. Вилетівши у чвертьфіналі одиночного розряду, Мартіна тріумфувала у змаганні змішаних дуетів разом з індійцем Махешом Бхупаті, одним із кращих парних гравців.

      З третьої спроби виграли фінальний матч чоловічих дуетів американські брати Брайани. До цього на кортах Мельбурна у вирішальних двобоях вони двічі поступалися.

      В юніорському розряді перемоги святкували росіянка Анастасія Павлюченкова й представник Франції із українським прізвищем Олександр Сидоренко.

 

Фінали

Чоловіки

Федерер — Багдатіс — 5:7, 7:, 6:0, 6:2

Пари: Б. Брайан/М. Брайан (США, 1) — Дамм/Паєм (Чехія/Індія, 7) — 4:6, 6:3, 6:4

Жінки

Моресмо — Енен-Арден — 6:1, 2:0 (відмова)

Пари: Ян/Женг (Китай, 12) — Реймонд/Стосур (США/Австралія, 1) — 2:6, 7:6, 6:3

Мікст

Хінгіс/Бхупаті — Лиховцева/Нестор (Росія/Канада, 6) — 6:3, 6:3