РАХУНКОВА ПАЛАТА

27.01.2006

      7,2 тисячі людей

загинули торік у дорожньо-транспортних пригодах. Це на 3,8 відсотка більше, ніж у 2004 році. Кількість травмованих в аваріях у минулому році зросла на 4,4% і становила майже 56 тисяч осіб. Усього в 2005роцi сталося 46,5 тисячі ДТП.

      6,5 тисячi

квартир збудувало Міністерство оборони для військових у різних регіонах України за минулий рік. У 2004 році — трохи більше 2 тисяч. Цьогоріч Міноборони має намір передати військовослужбовцям10 тисяч квартир.

      5,5 тисячi автобусів

заборонила до експлуатації Державтоінспекція. Загалом після аварії на Львівщині, де автобус зірвався з мосту в річку, було перевірено 75,3 тисячі пасажирських автобусів — майже половину від усіх зареєстрованих. З'ясовано, що практично кожен десятий із перевірених транспортних засобів експлуатувався з технічними несправностями.

      165 трамвайних переїздів

реконструюють у Києві. Як зазначено в розпорядженні КМДА, планується реконструювати переїзди вздовж набережної Дніпра, в районі Центрального залізничного вокзалу, площах  Перемоги та Шевченка, на вулицях Глибочицькій, Дегтярівській, Дмитрівській, Фрунзе, Межигірській, на бульварі Лепсе тощо.

      До 24 відсотків

хоче збільшити відсоткове співвідношення військових порівняно із цивільними в штаті своїх співробітників Міноборони. Військове відомство називає необгрунтованим установлене Кабміном у квітні 2005 року відсоткове співвідношення працівників міністерства — 80% цивільних і 20% військових — і пропонує внести в цю постанову зміни, за якими співвідношення військових та цивільних має становити відповідно 24% і 76%.

      8 гірників

загинули на вугільних шахтах України з початку року, повідомляє  інформаційний центр Держдепартаменту промислової безпеки. Торік на українських шахтах було травмовано 7768 людей, із них — 157 смертельно.

      1 мільярд доларів

мають намір вкласти інвестори у розвиток інфраструктури переробки та постачання продовольчої продукції у Київ і регіон. Перспективу створення в Київській області сучасного оптового ринку продовольчої продукції обговорив із групою голландських бізнесменів голова облдержадміністрації Євген Жовтяк.

      780 мільйонів доларів

продав від початку 2006 року НБУ зі своїх резервів для стабілізації ситуації на валютному міжбанківському ринку. Як зазначив перший заступник голови НБУ Анатолій Шаповалов, наразі безготівковий курс гривні стабілізувався на рівні, близькому до 5,07 грн. за долар.

      100 мільйонів євро

готовий вкласти у виробництво літаків на Харківському авіазаводі канадський мільярдер Гарі Блюфельд. За словами керівника підприємства Павла Науменка, ці інвестиції буде вкладено в будівництво вітчизняних літаків Ан-140 і Ан-74, а також на технічне переоснащення авіазаводу.

46,5 мільйона гривень

буде виділено у 2006 році на реставрацію заповідника «Софія Київська». Як зазначили у прес-службі Мінбуду, такі значні кошти надійдуть на потреби Софії вперше за всю історію незалежної України. Між іншим, досі немає офіційної оцінки Софійського заповідника. Наприклад, балансова вартість собору святої Софії становить усього 991 гривню.

800 тисяч вантажівок

випустив завод «КрАЗ» за період роботи підприємства. Сьогодні, 27 січня, ювілейна 800-тисячна вантажівка «КрАЗ» урочисто зійде з конвеєра заводу.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>