НОВИНИ ПЛЮС

27.01.2006
Візовий режим

      Угода між Україною та ЄС про спрощення візового режиму може бути підписана наприкінці березня нинішнього року. Про це заявив міністр закордонних справ України Борис Тарасюк після завершення другого раунду переговорів між Україною та ЄС з цього питання. Міністр, як передає «Інтерфакс-Україна», оцінив результати чергового раунду як «дуже позитивні». Третій і, за прогнозами Тарасюка, останній раунд відбудеться у березні. Водночас посол США в Україні Джон Гербст вважає, що не варто очікувати великої лібералізації візового режиму з боку Штатів стосовно України, «бо багато хто хоче приїхати до нас (у США), іноді як туристи, студенти, але потім вони нелегально залишаються в США працювати». «Крім того, актуальна проблема тероризму», — зауважив посол.

Ринковий статус України

      США нададуть Україні ринковий статус. Станеться це вже у лютому, повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джон Гербст. «Це питання зараз розглядається у Вашингтоні, і я думаю, що рішення буде ухвалене в лютому», — цитує пана Гербста УНІАН.

Аварія

      У Полтавській області на автодорозі «Київ—Харків—Довжанський» «КамАЗ» під час розвороту виїхав на смугу зустрічного руху, де протаранив пасажирський мікроавтобус «Мерседес». Як повідомляє прес-служба Департаменту ДАІ МВС України, один пасажир маршрутки загинув на місці, ще дев'ятеро були тяжко травмовані. Всього у мікроавтобусі їхало 17 осіб.

Роззброєння

      Сьогодні на авіабазі «Полтава» відбудеться показова утилізація останнього важкого бомбардувальника Ту-22М3. Як повідомляє прес-служба Міноборони, за ходом утилізації бомбардувальника спостерігатимуть заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України Ігор Тенюх, Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джон Гербст, представники Агентства зменшення загрози міноборони США та інші посадовці.

Відзнаки

      Центр програмування соціальних дій і мерія міста Агридженто (Італія) присудили Президентові України премію «Атлант-2005». «Цією премією відзначено неоціненну політичну роль Віктора Ющенка на благо Європи і його значний внесок у розвиток ідей на підтримку солідарності, співпраці й миру», — пояснює заслуги Ющенка Центр програмування соціальних дій.

Вибори-2006

      Блок Наталії Вітренко «Народна опозиція» висунув Володимира Марченка кандидатом у мери Києва.

* * *

      Партії і блоки, що беруть участь у парламентських виборах 2006 року, можуть надавати виборцям товари із зображенням своєї символіки вартістю не більше як 3 відсотки від мінімального розміру заробітної плати, тобто 9 грн. 96 коп. Про це йдеться в роз'ясненні ЦВК.

* * *

      Прес-служба БЮТ повідомила, що «Блок Юлії Тимошенко повністю відмовляється від наявних судових позовів до ЗМІ», називаючи це рішення «свідомим продовженням політики взаємоповаги і розуміння, яку проводить БЮТ у своїх відносинах із засобами масової інформації».

      Водночас «Україна молода» не вважає суперечку з Блоком Тимошенко вичерпаною й проводитиме апеляцію на рішення Шевченківського райсуду в Апеляційному судді Києва до кінця.

Звинувачення

      Народний депутат Тетяна Засуха, член списку Партії регіонів, стверджує, що в середу вночі невідомі здійснили озброєний напад на її будинок у селі Ковалівка Київської області. Самої Засухи вдома не було, але озброєні нападники, намагаючись потрапити всередину, нібито проламали молотком голову одному з охоронців будинку. Нападники втекли після того, як інший охоронець викликав міліцію.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>