Гой­дал­ки в різ­ні бо­ки

26.01.2006
Гой­дал­ки в різ­ні бо­ки

Стам­буль­сь­ко­му лат­вій­цю Кас­пер­су Кам­ба­лі ки­я­ни доз­во­ли­ли наб­ра­ти ли­ше ві­сім очок. (ФІ­БА-Єв­ро­па.)

      На­віть п'ятий тур Куб­ка Єв­ро­пи ФІ­БА не виз­на­чив чверть­фі­на­ліс­тів у «на­ших» гру­пах I та L. І все те­пер для біль­шос­ті ко­ман­ди ви­рі­шу­ва­ти­меть­ся в ос­тан­ній іг­ро­вий день дру­го­го гру­по­во­го ета­пу. До пот­рап­лян­ня до 1/4 фі­на­лу наб­ли­зив­ся БК «Ки­їв». Чем­пі­о­ни Ук­ра­ї­ни в до­дат­ко­вій п'ятих­ви­лин­ці зу­мі­ли вир­ва­ти пе­ре­мо­гу у ві­до­мо­го сво­єю не­гос­тин­ніс­тю ту­рець­ко­го «Фе­нер­бах­че». Хо­ча ми­ну­лий ві­зит до Стам­бу­ла ви­я­вив­ся для пі­до­піч­них Пас­ку­а­ле щас­ли­вим — во­ни пе­рег­ра­ли гос­по­да­рів у пів­фі­на­лі ми­ну­ло­річ­ної Єв­ро­лі­ги. А ре­ван­шу­ва­ти­ся ма­ли вже за груд­не­ву по­раз­ку тур­кам удо­ма (69:71).

      По­зав­чо­раш­ня гра не ста­ла ви­нят­ком за рів­нем нап­ру­ги. При­єм­ним для нас ста­ло те, що ки­їв­сь­кий ін­тер­на­ці­о­нал, схо­же, на­реш­ті нав­чив­ся виг­ра­ва­ти за­кін­чен­ня по­є­дин­ків. Цьо­го ра­зу ви­рі­шаль­ним ви­я­вив­ся три­оч­ко­вий ки­док сер­ба Ду­ша­на Кец­ма­на в овер­тай­мі. Те­пер «вов­ки» очо­ли­ли тур­нір­ну таб­ли­цю гру­пи за до­дат­ко­ви­ми по­каз­ни­ка­ми (на сво­є­му май­дан­чи­ку ки­я­ни пос­ту­пи­ли­ся «Фе­не­ру» дво­ма пун­к­та­ми, а на ви­їз­ді виг­ра­ли три). Але для по­до­лан­ня чер­го­во­го бар'єра клу­бу Олек­сан­д­ра Вол­ко­ва пот­ріб­но нас­туп­но­го вів­тор­ка виг­ра­ти вдо­ма в чесь­ко­го «Нім­бур­ка».

      Знач­но гір­ша си­ту­а­ція в «Азов­ма­шу». Сріб­ний при­зер ми­ну­ло­го чем­пі­о­на­ту Ук­ра­ї­ни сам її для се­бе ус­к­лад­нив, прог­рав­ши в Під­мос­ков'ї. Пі­до­піч­ні Рі­ма­са Гір­с­кі­са в хо­дi зус­т­рі­чі виг­ра­ва­ли у «Хі­мок» 11 очок, але про­ва­ли­ли ті са­мі за­вер­шаль­ні хви­ли­ни й от­ри­ма­ли зреш­тою «мі­нус 7». Нас­туп­но­го вів­тор­ка ма­рі­у­поль­ці гра­ти­муть на Кіп­рі з аут­сай­де­ром гру­пи АЕ­Лом, але на­віть пе­ре­мо­га над ко­ман­дою з Лі­мас­со­ла не га­ран­тує їм міс­ця у «плей-оф». До­ля «Азов­ма­шу» за­ле­жа­ти­ме від ре­зуль­та­ту про­тис­то­ян­ня в Бар­се­ло­ні, де «Хо­вен­туд» прий­ма­ти­ме «Хім­ки».

 

ТАБ­ЛО

Чо­ло­ві­ки. Ку­бок Єв­ро­пи ФІ­БА.

Дру­гий ра­унд. 5-й тур

      Гру­па І: «Фе­нер­бах­че» (Ту­реч­чи­на) — «Ки­їв» — 85:88 ОТ (28:20, 12:21, 16:18, 18:15, 11:14; Ва­йо­летт, Мршич (по 20), Бі­бо (19) — Джо­вань­йо­ні (19), Ні­ко­лич, Грір (по 17), Ле­бе­дєв (11)), «Ди­на­мо» (СПб, Ро­сія) — «Нім­бурк» (Че­хія) — 76:63.

      Тур­нір­не ста­но­ви­ще: «Ки­їв», «Фе­нер­бах­че» — 8, «Ди­на­мо», «Нім­бурк» — 7.

      Гру­па L: «Хім­ки» (Ро­сія) — «Азов­маш» (Ма­рі­у­поль) — 72:65 (13:15, 12:17, 23:14, 24:19; Тор­рес (23), Вол­ко­вісь­ки (20) — Ель-Амін (21), Лі­щук (13), Бай­ра­мо­вич (8)). Матч «Хо­вен­туд» (Іс­па­нія) — АЕЛ (Кіпр) від­був­ся вчо­ра вве­че­рі.

      Тур­нір­не ста­но­ви­ще: «Хім­ки» — 9 (5), «Азов­маш» — 8 (5), «Хо­вен­туд» — 6 (4), АЕЛ — 4 (4).

А ТИМ ЧА­СОМ...

      У мат­чі ре­гу­ляр­но­го чем­пі­о­на­ту НБА про­ти «То­рон­то» фор­вард «Лос-Ан­д­же­лес лей­керз» Ко­бі Бра­йант ус­та­но­вив влас­ний ре­корд ре­зуль­та­тив­нос­ті, наб­рав­ши 81 оч­ко! Зро­зу­мі­ло, це за­без­пе­чи­ло йо­го ко­ман­ді пе­ре­мо­гу з ра­хун­ком 122:104. «Ка­но­на­да» Бра­йан­та — дру­гий ре­зуль­тат за всю іс­то­рію най­силь­ні­шої лі­ги сві­ту. Най­біль­ше очок — сто — 44 ро­ки то­му наб­рав ін­ший куль­то­вий бас­кет­бо­ліст, Уїлт Чем­бер­лен із «Фі­ла­дель­фії».

      Наш Ста­ніс­лав Мед­ве­ден­ко че­рез трав­му у скла­ді «Лей­керз» не грає, а йо­го клуб тим ча­сом піс­ля 41 зіг­ра­но­го мат­чу по­сі­дає сьо­ме міс­це в За­хід­ній кон­фе­рен­ції — ціл­ком про­хід­не до «плей-оф» (22 пе­ре­мо­ги про­ти 19 по­ра­зок). «Сі­етл» — ко­ман­да ін­шо­го ук­ра­їн­ця, Ві­та­лія По­та­пен­ка, заг­руз­ла на 13-й по­зи­ції (16 виг­ра­шів і 24 по­раз­ки, при­чо­му «Ук­ра­їн­сь­кий По­їзд» та­кож май­же не ви­хо­дить на май­дан­чик). У від­рив тут піш­ли хлоп­ці з «Сан-Ан­то­ніо» (32 — 10), а таб­ли­цю Схід­ної кон­фе­рен­ції впев­не­но очо­лює «Дет­ройт» (34 — 5).