Не стрибай у гречку, коли поруч папуга

24.01.2006
Не стрибай у гречку, коли поруч папуга

      Британська «Таймс» розповідає повчальну історію — про кохання, зраду і про те, що все таємне рано чи пізно стає явним. На першій шпальті газета помістила велике фото головної діючої особи цієї драми — африканського сірого папуги Зіггі, жако, який уміє добре говорити. Зіггі — справжній віртуоз. Він уміло наслідує людські голоси, відтворює різні звуки, зокрема, дзвінки у двері чи телефону, трелі будильника... За свої таланти папуга й постраждав. І не лише він. Річ у тім, що Зіггі розкрив своєму хазяїнові страшну таємницю про те, що цивільна дружина його зраджує.

      30-річного містера Тейлора, комп'ютерного програміста, насторожило те, що папуга став надто часто повторювати голосом жінки ім'я «Гаррі». А хазяїна ж звуть Кріс! Утім, коли дзвонив мобільний телефон Сьюзі Коллінз, птах голосом дівчини говорив: «Привіт, Гаррі». А коли ім'я Гаррі промовляли по телевізору, Зіггі... імітував звук поцілунку. Ба, коли Кріс обійняв свою Сьюзі, папуга сказав солодко: «Я кохаю тебе, Гаррі». 25-річній дружині нічого не залишалося, як в усьому зізнатися.

      «Зіггі був один такий на мільйон. Вірний друг, він дуже допоміг мені розібратися в деяких людях», — констатував містер Тейлор. Але розлучився з обома — і з невірною Сьюзі, і з папугою, який без кінця повторював ненависне ім'я. Утім для талановитого жако цей хазяїн — не перший і не останній.