Фініта ля фантазія

21.01.2006
Фініта ля фантазія

Ольга Савчук. (РЕЙТЕР.)

      Після того, як юна Ольга Савчук сенсаційно подолала два раунди основної сітки на дебютному для себе «Великому шоломі» в Австралії, в українських прихильників тенісу з'явилася надія, що донеччанка зможе пройти ще далі. Адже її суперниця у вчорашньому двобої виглядала не так грізно, як дві попередні. 19-річна росіянка Олена Весніна ще мало відома у тенісному світі й наразі посідає 100-й рядок рейтингу ВТА. Це, звісно, значно вище за 188-му позицію донеччанки, та й єдина очна дуель двох тенісисток минулого року завершилася на користь старшої на рік Весніної... Але раптом?

      Ні. На жаль, Ольга не зуміла переграти суперницю й цього разу, хоча й билася в 1/16 фіналу, як кажуть, до останнього патрона. Вигравши перший сет з рахунком 7:5, наша землячка поступилася у двох наступних — 2:6, 4:6.

      Таким чином, останньою представницею України на кортах Мельбурна залишилася одеситка Вікторія Кутузова. Вчора у матчі першого кола парних змагань вона та росіянка Анастасія Родіонова вибили з боротьби фінсько-чеський дует Лайне/Шромова — 6:4, 6:3.

      Загалом, у матчах третього раунду жіночих одиночних змагань не було й натяку на несподіванки. Далі пройшли росіянки Марія Шарапова (4-й номер «посіву»), Надія Петрова (6), Світлана Кузнєцова (14), бельгійка Енен-Арден (8). Кращій тенісистці планети американці Ліндсей Девенпорт довелося трохи «повозитися» з упертою росіянкою Марією Кириленко (25) — 6:4, 4:6, 6:2.

      У чоловіків на стадії 1/16 фіналу зачохлив ракетку восьмий «сіяний» аргентинець Гастон Гаудіо, який у п'ятисетовому протистоянні таки поступився французу Фабрісу Санторо.