Народ обирає «помсту»

13.01.2006
Народ обирає «помсту»

Кадр із фільму «Помста ситхів» (праворуч — улюблений кіноглядачами джедай Йода). (з сайту Relax.ngs.ru)

      Гаррі Поттер відпочиває, хоч би як у Європі любили це кіно, кіношні симпатії планети диктує-таки Америка. Що не кажи, а з їхнім Голлівудом справді важко конкурувати. Як і з їхньою впливовістю у сфері кінематографу. Саме тому, хоч як би хтось протестував, нагороду «Вибір народу» отримав голлівудський «до кінчиків нігтів» фільм, який до всього ще й є завершальною стрічкою з легендарної серії «Зоряні війни». Отже, як свідчать результати 32-ї церемонії вручення нагород People's Choice Award (що, власне, й означає «Вибір народу»), яка днями відбулася в Лос-Анджелесі, однозначним хітом року стало кіно «Зоряні війни. Епізод ІІІ: Помста ситхів».

      Схоже, ситхи під пильним керівництвом продюсера і режисера Джорджа Лукаса мстилися справді добросовісно, оскільки касові збори цілком підтверджують «Вибір народу» (а народ, як відомо, голосує не так словом, як гаманцем). Тож перемога «Помсти» є беззаперечною. До речі, якщо комусь цікаво: премію People's Choice Award вручають щороку в 30 категоріях у сфері кіно, телебачення та музики, вона вважається показником не професійних, а саме глядацьких симпатій. «Журі» (звісно, глядацьке) обирає фаворитів голосуванням на відповідному сайті в інтернеті.

      Беззаперечну перемогу зоряна «Помста ситхів» здобула не лише в номінації «Найкращий фільм», а й у підрозділі «Найкраща кінодрама». Серед інших тріумфаторів, які у 2005-му заслужили найбільшу повагу й любов глядачів, також є добре відомі нам фільми і люди. Так, скажімо, найкращою комедією була визнана стрічка «Незвані гості», а найкращою стрічкою для сімейного перегляду — «Чарлі і шоколадна фабрика». Улюбленою актрисою-2005 американці (а саме вони, щоб ви й не сумнівалися, формують переможний список лауреатів «Вибору народу») назвали чомусь Сандру Буллок, а улюбленим актором вже вкотре став Джонні Депп. Також, за інформацією агентства «Ассошіейтед пресс», серед переможців у різних номінаціях «засвітилися» Бред Пітт, Різ Уїзерспун, Камерон Діаз та Дженніфер Гарнер. У музичному секторі не було рівних групам Green Day і U2, а також співачкам Келлі Кларксон та Джессіці Сімпсон.