Поїдем в «Аляску» ковзатись,

12.01.2006

        Досі приморський Маріуполь із його піщаними пляжами та теплим і навіть подекуди чистим Азовом, немов магнітом притягував до себе відпочивальникiв винятково влітку. Однак відтепер місто змінило свій імідж і поповнило перелік тих небагатьох населених пунктів держави (Київ, Дніпропетровськ та Полтава), де створено чудові умови для активного відпочинку і в найхолоднішу пору року. Адже відтепер до послуг аборигенів та гостей «морських воріт Донбасу» став центр зимового спорту та відпочинку «Аляска».

      Колись занедбана територія в Жовтневому районі за якісь півтора року змінилася до невпізнання. Бо тепер тут з'явилися гірськолижні спуски, підйомник, трамплін тощо. А оскільки на березі теплого моря взимку, як правило, снігу немов кіт наплакав, його наявність тут гарантують дві спеціальні установки італійського виробництва. Причому штучний сніг розрахований на місцевий клімат, бо здатний витримувати плюсову температуру аж до 7 градусів тепла.

      Поки в «Алясці» одночасно можуть кататися на лижах, санках та сноубордах (все це можна тут взяти напрокат) близько трьохсот відвідувачів. А в майбутньому їх кількість істотно збільшиться. Зокрема міська влада, що стала ініціатором зведення зимового центру, вже запланувала невдовзі розташувати тут спеціальну стіну для скелелазів, трасу для любителів роликових ковзанів та ще один підйомник. Правда, для цього  потрібно відшукати додаткові гроші. Очевидно, ініціатори створення «Аляски» знову звернуться до тутешніх спонсорів, завдяки коштам яких та ще відрахуванням із місцевого бюджету і з'явився в Маріуполі унікальний центр зимового спорту та відпочинку.