ХРОНІКА

12.01.2006

Шахи

      Василь Іванчук став переможцем турніру зі «швидких» шахів, що завершився в Естонії. Львів'янин набрав 7 очок, як і росіянин Анатолій Карпов та узбек Рустам Касимджанов, але здобув головний приз за додатковими показниками.

Теніс

      Вдало виступає на представницькому турнірі з призовим фондом 145 тисяч доларів у австралійському Хобарті киянка Олена Бондаренко, 89-й номер світового рейтингу. У першому колі 21-річна українка впоралася з 61-ю ракеткою світу Лінецькою з Росії — 6:1, 3:6, 6:2. А вчора Олена пробилася до чвертьфіналу, обігравши місцеву тенісистку Делакву— 7:6 (7:2), 6:4.

* * *

      Основна сітка першого турніру серії «Великого шолома» — відкритого чемпіонату Австралії — зазнала чергових втрат. Слідом за Андре Агассі від приїзду до Мельбурна через травми відмовилися минулорічний переможець росіянин Марат Сафін та другий номер «посіву» Рафаель Надаль з Іспанії.

Фігурне катання

      Краща українська пара Тетяна Волосожар/Станіслав Морозов не виступить на чемпіонаті Європи, який з 16 по 22 січня відбудеться у французькому Ліоні. Річ у тім, що партнер ще не відновився від травми ноги. При цьому тренер дуету Галина Кухар не втрачає надії, що її підопічні зможуть підійти в бойовій формі до лютневих Олімпійських ігор у Турині.

Легка атлетика

      Європейська легкоатлетична асоціація визнала найкращою спортсменкою 2005 року росіянку Олену Ісінбаєву — багаторазову рекордсменку світу у стрибках із жердиною. Нагадаємо, що 23-річна мешканка Волгограда нещодавно почала тренуватися в Донецьку. У чоловіків визнання найліпшого легкоатлета здобув литовський дискобол Віргіліюс Алекна.