ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

12.01.2006
ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

19-річний Богдан Шуст уже тренується разом із «Шахтарем». (УНІАН.)

Україна

      Першого березня може відбутися товариський матч між національними командами України та Ірану, учасниками фінальної частини чемпіонату світу-2006. Принаймні Федерація футболу Ірану заявила про досягнення згоди з українськими колегами стосовно цього терміну, хоча ФФУ наразі цей факт не підтвердила.

      Нагадаємо, що в серпні 2002 року в Києві «синьо-жовті» під керівництвом Леоніда Буряка поступилися іранцям з рахунком 0:1.

* * *

      Київська міська рада має намір продати пакет акцій у розмірі 49 відсотків, що належить їй у статутному фонді ТОВ «Футбольний клуб «Арсенал—Київ». Це зазначено в міському бюджеті столиці на 2006 рік, затвердженому Київрадою.

      Витрати на фізичну культуру й спорт у цьому році у столиці становитимуть 80 млн. грн., з яких 39 млн. підуть на підтримку спортивних команд. У 2005-му на це витратили 50,6 млн. Крім того, ще дві значні статті витрат покривають проведення тренувальних зборів і змагань (21,8 млн.) та утримання й навчальну роботу дитячо-юнацьких спортивних шкіл (15,4 млн.).

* * *

      Основний воротар донецького «Шахтаря» чех Ян Лаштувка не зіграє в матчах 1/16 фіналу Кубка УЄФА проти «Лілля», оскільки через проведену операцію на пахових кільцях вибув iз дiючих гравцiв на півтора місяця. Пост номер один у зустрічах із французами дістанеться Дмитру Шуткову або новачкові гірників —Богдану Шусту з львівських «Карпат».

Італія

      Кубок. 1/8 фіналу. Матчі-відповіді: «Ювентус» — «Фіорентина» — 4:1 (Дель П’єро, 9, 17, 56 (пен.); Муту, 21 — Божинов, 64; перша зустріч — 2:2), «Палермо» — «Барі» — 5:4 (0:0).

Англія

      Кубок ліги. Півфінал. Перший матч: «Уїган» — «Арсенал» — 1:0 (Шарнер, 77).

Франція

      Кубок. 1/32 фіналу. Найцікавіші результати: «Сент-Етьєн» — «Лілль» — 0:1 (Муссілу, 120; вилучення: Кабай, 81 («Л»)), «Кале» (Д-4) — «Труа» — 3:2 (дод. час), «Ліон-ля-Дюшер» (Д-4) — «Тулуза» — 2:1, «Брест» (Д-2) — «Ніцца» — 3:0, «Корт» (Д-5) — «Ренн» — 2:3, «Сошо» — «Уассель» (Д-5) — 2:1 (у дод. час).

      У розіграші національного кубка суперник «Шахтаря» в лютневих двобоях Кубка УЄФА — французький «Лілль» — вирвав перемогу в іншого представника вищого дивізіону, «Сент-Етьєна», на останній хвилині додаткового часу, причому граючи в меншості.