ХРОНІКА

21.12.2005
Футбол

      Кращим гравцем планети 2005 року за версією Міжнародної федерації футболу (ФІФА) другий рік поспіль став бразилець Роналдіньйо. Капітан іспанської «Барселони», котрий у цьому місяці отримав також приз «Золотий м'яч» як кращий футболіст Європи, в опитуванні ФІФА набрав 956 балів і значно випередив півзахисника лондонського «Челсі» Френка Лемпарда (306) та свого партнера по клубу — камерунського форварда Самуеля Ето'О (190). Українець Андрій Шевченко у цьому конкурсі посів шосте місце (153), пропустивши вперед ще й француза Анрі (172) й бразильця Адріано (170).

* * *

      В останньому цьогорiчному рейтингу національних збірних ФІФА українська команда посідає 40-ве місце, як і місяць тому. У чільній десятці збірні розташувалися таким чином: Бразилія (840 очок), Чехія (796), Голландія (791), Аргентина (772), Мексика, Іспанія, Франція (всі по 768), США (767), Англія (757), Португалія (754). Крім іспанців, ще два суперники підопічних Блохіна на майбутньому чемпіонаті світу розташувалися вище за нас: Туніс — на 28-й позиції, Саудівська Аравія — на 33-й.

Хокей

      Результати понеділкових матчів у НХЛ: «Едмонтон» — «Калгарі» — 5:4, «Філадельфія» — «Баффало» — 1:2 (по бул.; вирішальний кидок на рахунку росіянина Афіногенова), «Міннесота» — «Даллас» — 2:1, «Ванкувер» — «Лос-Анджелес» — 3:4 (по бул.; переможний буліт реалізував росіянин Фролов), «Торонто» — «Айлендерз» — 9:6.

      У зустрічі в Торонто зійшлися команди двох українців. Представник канадського клубу Олексій Понікаровський за 14 хвилин на майданчику завдав чотирьох кидків, один з яких виявився результативним (рахунок у матчі став 1:1). Це був уже дев'ятий гол киянина в сезоні. Також на рахунку 25-річного форварда результативна передача і 2 хвилини штрафу. Олексій Житник відіграв за команду з Нью-Йорка 24 хвилини, відзначившись трьома кидками по воротах суперників.

«Формула-1»

      Чемпіон світу-2005 із «королівських перегонів» Фернандо Алонсо після наступного сезону збирається поміняти свою нинішню команду — «Рено» — на «Макларен». Таке рішення 25-річний іспанець пояснює бажанням мати кращі шанси на перемогу в чемпіонаті.