ВІА «Гра» — вже історія?

20.12.2005
ВІА «Гра» — вже історія?

Знову дівчат разом ми навряд чи побачимо.

      Вагаючись між бажанням якнайшвидше видати сенсаційну інформацію і небажанням оперувати неперевіреними чутками, «УМ» до останнього зволікала із повідомленням про те, що проект Дмитра Костюка та Костянтина Меладзе, сексапільна ВІА «Гра», наказав довго жити. Власне, і по-людськи якось не хотілося у це вірити: дівчата з пишними бюстами старалися, сумлінно тішили ... своєю творчістю пострадянських та навіть закордонних меломанів, а тепер що, історія добігла свого кінця? Але щедрі коментарі «батьків» гурту вказують на те, що фінал ВІА «Гри» є фактом доконаним: з 1 січня 2006 року гурт припиняє своє існування, а кожна з дівчат, навпаки, розпочинає пошуки свого місця у шоу-бізнесі.

         Костянтин Меладзе зізнався, що, незважаючи на шалену популярність ВІА «Гри» і постійну прописку тріо на найвищих щаблях популярних рейтингів, від цього проекту він уже добряче втомився і хоче просто писати пісні. Про своїх підлеглих в одному з інтерв'ю Меладзе відгукнувся так: «Дівчата, які стають артистками, витримують навантаження, як космонавти в космосі. Хто ви-тримає —повернеться на орбіту». Очевидно, на орбіту планують повернутися всі: Надя Грановська, як відомо, вже записала пісню, окремо від своїх подруг, Віра Брежнєва не проти розпочати сольну кар'єру — кажуть, дівчина має спонсорів, які готові вкладати у неї гроші, Альбіна ж Джанабаєва може повернутися у балет чи бек-вокал Валерія Меладзе, звідки вона, власне, і прийшла до ВІА «Гри», або ж пристати на пропозицію російського продюсера Макса Фадєєва, який уже запропонував їй співпрацю.

      I сам Меладзе, незважаючи на свою втому і прагнення зосередитися на творчості, замислюється над майбутнім проектом. Відомо, що він разом із партнером Дмитром Костюком, з яким  виводили у білий світ ВІА «Гру», оголосили пошук нових артистів для свого наступного гурту. Кастинги відбуватимуться в Одесі, Миколаєві, Дніпропетровську та інших містах, тож молоді регіонів, яка бажає повторити подвиг дівчат з української провінції — Наді та Віри, у цьому контексті бажаємо тримати ніс за вітром. Причому партнери наголошують, що стать учасників майбутнього «бенду» не має значення, це може бути і чоловічий гурт. Чому ні, якщо «вимальовуватиметься» цікавий колективчик? Про його репертуар та «розкрутку» можна не хвилюватися — Костюк та Меладзе свою роботу добре знають. А успішним він буде тоді, коли члени цього колективу дуже хотітимуть стати зірками, а склад його залишатиметься сталим 3-5 років, вважає Дмитро Костюк. І це його побажання можна зрозуміти: «тєкучка» у ВІА «Грі» була непоганим джерелом для нескінченних піар-приводів, але аж ніяк не працювала на стабільність та душевний комфорт усіх причетних до мега-бренду пострадянської естради з такою сексуальною, багатообіцяючою назвою...