Кунсткамера «полуничок» та ягідки із пап'є-маше

16.12.2005
Кунсткамера «полуничок» та ягідки із пап'є-маше

Актори Леся Самаєва та Сергій Рост на «Ліжку приколів».

      Програма «Ліжко приколів» позиціонується як власний продукт «Нового каналу». Хоча елемент власного там уособлюють лише двоє ведучих в антуражі гламурненької спальні, які намагаються розігрувати життєві (начебто) сценки і підводити глядачів до імпортних сюжетів а-ля «прихована камера». Ті сюжети хоч і куповані, але ще менш смішні, ніж кволі підводки ведучих.

 

      Загалом я давно вже зробила для себе висновок, що з професійних акторів вельми кепські телеведучі. Чи, можливо, справа не в акторах, а у сценаристах? Хтозна. Та хоч як крути, «Ліжко приколiв» на «Новому каналі» виходить не надто прикольне.

      Натираючи колегу по програмі кремом (очевидно, за задумом, це мав би бути еротичний масаж) персонаж Фєдя (актор Сергій Рост (Савченко)) мляво докоряє напарниці (акторці Лесі Самаєвій), що вона порвала його порнознімки. Очевидно, Фєдю (чого не скажеш про глядачів) ці прикрі спогади неабияк збуджують і надихають на романтичний лад. Бо наступної миті замість крему для еротичного масажу від щедро ллє на спину коханій кетчуп, супроводжуючи це розповіддю про те, що в нього в роду натирання жінок — «генетична професія». «Ми все натирали полы мастикой», — веде своєї актор і закінчує масаж у садо-мазохістському стилі: лупцює кохану по спині трояндою. Ця життєствердна картинка і є підводкою до чергового сюжету заморської прихованої камери. Кілька наступних хвилин глядачів годують одноманітним «найкумеднішим домашнім відео»: панянки в купальниках просять перехожих чоловіків натерти їх кремом для засмаги. В тюбиках з кремом випадкові «масажисти» знаходять якусь смердючу і, очевидно, не парфумну субстанцію — хто кетчуп, хто якусь гірчицю, хто щось узагалі мало апетитне.

      На столику при ліжку-аеродромі ведучих програми — інтим-набір, у який входить графинчик iз горілкою, дві чарки і тарілка бутербродів iз ковбасою. Фєдя час від часу апетитно причащається. Випивши і закусивши, актор мрійливо видає черговий перл на адресу своєї сценічної дружини. Наприклад: «Я мечтал, чтобы ты была покрыта шерстью, как наш сержант Чафчанадзе. Тогда бы я тебя с радостью эпилировал». Після такої дотепно-витонченої, а головне, еротичної фрази йде сюжет, у якому дівчина з наклеєною під пахвами шерстю чудує делікатну заморську публіку.

      Враження від програми завжди однакове: ведучі нестерпно нудяться й успішно передають цей стан глядачам. Дивно, але анонс до «Ліжка приколів», запропонований сайтом «Нового каналу», розповідає начебто цілком про інший телевізійний продукт. «Разом із ведучими, — читаємо ми, — вчимося перемагати ревнощі або звичайні сімейні інтриги весело, приємно і корисно! Весело, тому що секс і сміх — це приємно і корисно. Приємно, тому що секс і сміх — це весело. Корисно, тому що сміх і секс допоможуть вам схуднути, менше хворіти, а також знімуть стрес».

      Після «Ліжка приколів», трохи ближче до ночі, Новий канал пропонує нам ще один еротичний продукт: російський проект «Секс із Анфісою Чеховою».

      Російська телеведуча не приховує, що ідея її програми має американське походження. Глядач одразу впізнає популярний серіал «Секс і місто». Анфіса Чехова весело пародіює головну героїню серіалу нью-йоркську письменницю Керрі Бредшоу. Щоправда, секс по-російськи кардинально відрізняється від сексу по-американськи. Воно й не дивно: «загадочная русская душа» — незбагненна і суперечлива. Тому й «руській секс» має відрізнятися від американського.

      Одна з історій, яку прототип американської колумністки оповіла російським (а заодно й українським) глядачам, — це історія товстухи, яка хоч і «некрасива, зато чертовски мила». Через вагу (170 кг) бідолаху кидали кілька чоловіків. Один навіть змушений був «відступати» у цілком зрадницький спосіб. Викинувши зібрані у вузлик речі з балкона, він вийшов начебто ненадовго і зник назавжди. Одне слово, не могли чоловіки за масою тіла розгледіти непересічну людську душу. Теперішній чоловік героїні (60 кг ваги і купа «зеківських» наколок) каже: «Втюрился в нее и до сих пор люблю». І дитинку їм Бозя підкинув. Лікарі запевняли товстуху, що вона безплідна. Але якось зробилося їй було недобре, вона пішла в лікарню і з'ясувала, ... що через два-три тижні має народжувати.

      З сексом, щоправда, виникають певні незручності. Але, як зізнається героїня історії: «Что-то подопрем, что-то подомнем — и все сделаем».

      Тож до продукту Анфіси Чехової не підкопаєшся. Подача програми — суто російська за духом, але по-американськи цілком пізнавальна, повчальна і цікава.

      Анфісі Чеховій — 28 років. Вона стверджує, що цілком можливо Антон Чехов є її пращуром. Як співачка брала участь у гурті «Безумные светлячки», аж поки їй не почали пропонувати роботу на телебаченні. Анфіса вела програму «Шоу-бізнес», проте зірковий світ їй швидко набрид. Ставши ведучою «Сексу...» Чехова припасовувала до себе багато образів, намагаючись грати і стерво, й богиню, і квочку, і ділову жінку. Проте нині зрозуміла, що жива і справжня, вона значно цікавіша для глядачів. Анфіса ніколи не дивиться серіалів, бо віддає перевагу справжнім життєвим історіям. На думку Чехової, справжня жінка має бути незалежною, вільною від забобонів, доглянутою, розумною, стильною і цілеспрямованою. Стосовно тематики своєї програми, то ведуча щиро переконана, що секс — це мистецтво. Водночас вона ніколи не втаємничує журналістів та глядачів у подробиці особистого життя.

 

ДОСЬЄ «УМ»

      Леся Самаєва народилася у Києві 28 червня. Акторка Театру драми та комедії на Лівому березі. Заміжня, чоловік теж актор. Має дочку. За характером — сангвінік. Перший телевізійний проект — серіал «Комедійний квартет» на телеканалі «1+1».16 серпня 2005 року прийшла на проби ведучої «Ліжка приколів» для «Нового каналу».

      Сергій Рост (Савченко) народився 1969 року в Мелітополі. Акторські здібності почали проявлятися ще в дитячому садочку. Перший професійний твір-п'єса «Білосніжка і сім гномів» за мотивами казки. Написав, сам поставив і зіграв роль Білосніжки у десять років.

      З 1994 по 1999 рік працював на посаді диск-жокея на радіо «Модерн».

      З 1995 по 2004 рік — робота в дуеті з Дмитром Нагiєвим у програмi «Обережно, Модерн» як актора і сценариста. З 1996 року по 2000 рік телеведучий програми «Одного разу ввечері» і співавтор сценарію. З 2004 року ведучий програми «6-те почуття». З 2005 року ведучий програми «Очевидець». Знімався в кіно: «Чистилище», «Вулиці розбитих ліхтарів», «Сищики», «Дві долі», «Право на кохання», «Королева бензоколонки». Театральні роботи: роль отамана Платова в спектаклі «Лівша» і головна роль у спектаклі «Риба на чотирьох».

      Анфіса Чехова народилася 21 грудня 1977 року в Москві. В дитинстві Анфіса хотіла стати акторкою, тому вступила до ДІТІСу (ГИТИСу). Однак вирішила взяти участь у музичному конкурсі і її відрахували: театральні викладачі не люблять, коли їхні студенти починають «розмінюватися на нікчемну естраду». Стосовно теперішньої своєї програми, то Анфіса вважає, що «секс — це тема, обговорюючи яку можна скотитися до брутальності, можна залишитись затиснутими святенниками, а можна (і треба) цікаво й відверто говорит з глядачами про секс».

  • Сашко Лірник: Казку пропускаю через себе...

    Хто не знає Сашка Лірника? Виявляється, є такі. Та з кожним новим днем незнайків стає все менше: то книга з Лірниковими казками до рук потрапить, то диск хтось перепише й дасть послухати, то на телебаченні Лірникову вечірню казочку тато з мамою увімкнуть. Казкар постійно спілкується з читачами, слухачами й глядачами, їздить з волонтерською місією на Донбас, а також за кордон, до українців діаспори. >>

  • Розкадровані мандри

    Професійна мандрівниця Ольга Котлицька цього тижня у Києві збирає друзів, щоб нагадати: телепроекту про подорожі, автором і ведучою якого вона є, уже 20. Спочатку був «На перший погляд», потім він трансформувався у «Не перший погляд». >>

  • Сміятися з леді-боса

    Навіть якщо комедії не ваш улюблений кіножанр, варто подивитися на неперевершений талант однієї з найсмішніших сучасних коміків — американської акторки Меліси Маккарті у новій стрічці «Леді бос», що цього тижня виходить у прокат в Україні. >>

  • «За мною там Непал, Гімалаї сумують»

    Телеведучий Дмитро Комаров на каналі «1+1» показав Камбоджу, Індію, Кубу, Болівію та інші країни такими, як ніхто не здогадувався. Він «вивертає» світ і показує його з вражаючих сторін. У кабінеті Дмитра в офісі «Плюсів», де ми ведемо розмову, ніби зібрані шматочки екзотичних країн, у деталях. >>

  • У новинах немає змоги «погратися»

    Упродовж останніх років вибагливі телеглядачі, які цінують свій час, усе частіше відмовляються від перегляду ефірів так званих великих каналів, де навіть у новиннєвих блоках орієнтуються на «інформацію розваг» — інфотеймент. >>

  • Провокатори з мікрофонами

    У Донецьк прибула група з 20 представників російських ЗМІ, перед якими поставлено завдання «фіксації обстрілів мирного населення українськими військовими», а також «консультацій» з організації провокацій, — повідомили в групі «Інформаційний спротив». >>