ХРОНІКА

16.12.2005
Баскетбол

      Маріупольський «Азовмаш» не зміг підтримати впевнену ходу БК «Київ» у Кубку ФІБА. В Iспанії маріупольці з рахунком 91:73 поступилися «Хувентуду». Найрезультативнішими у складі нашої команди стали Ель Амін, який набрав 21 очко та Лонг, на рахунку якого 17 очок.

Шахи

      Українець Руслан Пономарьов вийшов до фіналу Кубка світу ФІДЕ, який проходить у російському Ханти-Мансійську. Хоча перемога над росіянином Олександром Грищуком не була легкою. Перші дві партії за звичайним контролем часу завершилися внічию. Усе вирішили «швидкі» шахи, де український спортсмен упевнено переміг з рахунком 2:0.

      У фіналі Руслан Пономарьов зіграє з вірменським гросмейстером Левоном Ароняном.

Теніс

      Киянка Катерина Бондаренко дісталася чвертьфіналу на великому турнірі серії ITF із призовим фондом $75000, який проходить у Дубаї (ОАЕ). Для перемоги їй довелося обіграти свою старшу сестру Олену, яка була посіяна під четвертим номером. Рахунок партій — 7:6, 6:4. Наступною суперницею Катерини стане восьма ракетка турніру хорватка Олена Костанич, яка обіграла каховчанку Юліану Федак — 6:4, 6:0.

      Українка Юлія Бейгельзимер вийшла до другого раунду турніру ITF, який проходить в італійському Бергамо. Призовий фонд змагань складає $50000. У стартовому матчі донеччанка, яку організатори посіяли під сьомим номером, у двох сетах переграла француженку Орелі Веді — 6:4, 6:4. За вихід до чвертьфіналу українка побореться з литовкою Ліною Станчуте.

Армреслінг

      У японському Токіо завершився чемпіонат світу. Українці вибороли сім золотих нагород, три з яких на рахунку жінок. Особливо слід відзначити перемоги Олександра Бабаєва (вага до 80 кг.) та Олени Скорик, які виграли свої змагання на лівій та правій руці, відповідно.

Бокс

      На престижному міжнародному турнірі, який завершився у сербській Крушанівці, українські боксери вибороли два першi місця, чотири другi та два треті. Переможцями у своїх вагових категоріях стали Євген Кибалюк (до 60 кг) та Роман Капітоненко (понад 91 кг). Загалом у змаганнях брали участь 55 боксерів з 11 країн.