Поперед батька в... плей-оф

16.12.2005

      Навряд чи в останньому турі групового турнiру Кубка УЄФА Луческу-батько вболівав за поразку команди Луческу-сина. «Шахтар», нагадаємо, свої матчі зіграв раніше і вскочити на першу сходинку турнірної таблиці своєї групи міг лише за одного рахунку — 1:0 на користь «Штутгарта» у матчі на своєму полі з «Рапідом» із Бухареста. Чому Мірча Луческу, на мій погляд, взагалі не повинен був особливо турбуватися щодо результату цього матчу? Усе просто — чемпіон України не приховує, що ставить перед собою завдання спробувати виграти Кубок УЄФА. А з такими амбіціями недоречно, погодьтеся, турбуватися щодо суперника вже на першій стадії плей-оф.

      Тим більше, що важко знайти суттєву відмінність між третіми командами груп Кубка УЄФА та Ліги чемпіонів. Скажімо, «Рапід» може одержати в суперники «Болтон», «Херенвен» чи «Базель» (Решта — визначилися учора), а «Шахтар» — «Брюгге, «Удінезе», «Лілль», «Шальке», «Бетіс», «Русенборг», «Артмедію» чи «Тюн». Тому особливих підстав для хвилювання за результат матчу на напівпорожньому стадіоні в Штутгарті у донеччан не було.

      Як і очікувалося, німці виграли в команди Развана Луческу, яка свій потенціал демонструє винятково за наявності особливої мотивації — на кшталт тієї, що була в Донецьку. Не дивно, що вже до 38-ї хвилини 20-річний форвард «Штутгарта» Гомес, який вийшов на поле лише через проблеми зі здоров'ям у Штреллера та Томассона, забив два голи і вивів свою команду на перше місце. Зворотна рокировка першого і третього місць відбулася за десять хвилин до кінця зустрічі, коли захисники господарів поля «розступилися перед Бурдуяном» (цитата з офіційного сайту УЄФА. — Авт.) і рахунок став 2:1.

 

ТАБЛО

Група Е:

«Страсбург» (Франція) — «Црвена звєзда» (Сербія і Чорногорія) — 2:2 (Баста, 34; Джокай, 64 — Гамейро, 79, 90+4), «Рома» (Італія) — «Базель» (Швейцарія) — 3:1 (Таддей,14; Тотті, 45; Нонда, 49 — Петрич, 78)

      Становище команд: «Страсбург» — 8, «Рома» — 7, «Базель» — 6, «Црвена звєзда» — 4, «Тромсе» — 3.

Група F:

«Херенвен» (Голландія) — «Левськi» (Болгарія) — 2:1 (Самарас, 54; Ханссен, 90 — Іванов, 52), «Марсель» (Франція) — «Динамо» (Румунія) — 2:1 (Сезар, 39; Делфім, 45+1 — Нікулеску, 52)

      Становище команд: «Марсель» — 9, «Левські» — 6, «Херенвен» — 5, ЦСКА — 4, «Динамо» (Бх) — 4.

Група G:

«Штутгарт» (Німеччина) — «Рапід» (Румунія) — 2:1 (Гомес, 20, 37 — Бурдуян, 80), ПАОК (Греція) — «Ренн» (Франція) — 5:1 (Роша, 4 (у власні ворота); Хрістодулопулос, 38, 89; Ясуміс, 79; Сальпінгідіс, 83 (пен.) — Бріан, 70

      Становище команд: «Рапід» — 9, «Шахтар» — 9, «Штутгарт» — 9, ПАОК — 3, Ренн-0.

Група H:

«Гімарайнш» (Португалія) — «Бешикташ» (Туреччина) — 1:3 (Сагановськи, 12 — Тораман, 9; 60; Юла, 18), «Болтон» (Англія) — «Севілья» (Іспанія) — 1:1 (Н Готті, 65 — Адріано, 74)

      Становище команд: «Севілья» — 7, «Зеніт» — 7, «Болтон» — 6, «Бешикташ» — 4, «Гімарайнш» — 1.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

      У середу було зіграно останній чвертьфінальний матч Кубка України:

«Металург» (Запоріжжя) — «Кривбас» (Кривий Ріг) — 3:0

      Голи: Кутарба, 11; Полевий, 48; Нагорняк, 85.

      Учора на позачерговому засіданні Бюро ПФЛ відбулося жеребкування півфінальних пар. При цьому «Карпати», за Регламентом, як команда, що виступає у нижчій лізі,у будь-якому випадку перший матч грали б удома.

      Отже, 22 березня та 4-5 квітня гратимуть: «Карпати» — «Динамо», «Металург» (З.) — «Іллічівець».