ХРОНІКА

09.12.2005
Футбол

      Динамівці Києва упевнено фінішували на першій сходинці  осінньої частини чемпіонату України, першими зігравши 19-й і останній у цьому році тур. Вони на своєму полі з великим рахунком — 4:1 переграли ужгородське «Закарпаття».  Учора ж, за попередньою інформацією, команді мали представити ... Анатолія Дем'яненка як головного тренера, а не «виконуючого обов'язки». «Динамо» — «Закарпаття» — 4:1 (Верпаковський,1; Юсуфф,4; Шацьких, 22; Пеєв, 75 — Микуляк, 87)

Шахи

      Найкращий шахіст України Руслан Пономарьов зробив ще один крок до здобуття Кубка світу. У  російському Ханти-Мансійську українець впевнено з рахунком — 2:0 переграв амбіційного голландця Люка ван Велі.Тепер, потрапивши до першої «десятки» Кубка, наш спортсмен, за регламентом змагань, отримав право взяти участь у чемпіонаті світу.

Дзюдо

      У Москві відбувся 57-й Конгрес Європейського союзу дзюдо, на якому були присутні делегати 49 федерацій європейських країн.

      Найбільш приємною новиною для українців стало те, що молодіжний чемпіонат Європи, який проходив у Києві, визнаний найкращим турнiром року. На Конгресі було відзначено чудову організацію цього турніру, вдале розташування та високий рівень офіційних готелів, велику кількість глядачів на трибунах Палацу спорту. Наша боротьба на татамі випередила за організаційним рівнем навіть дорослий чемпіонат Європи, який відбувся цього року в Голландії. Сертифікат та пам’ятну медаль вручили директору київської континентальної першості Олександру Нагібину.