Гори, гори ясно! А думав, що погасне...

25.11.2005

      Пожежних інспекторів, виявляється, не люблять не лише в нас. На бідолах, які приходять перевіряти різні заклади на відповідність правилам пожежної безпеки, болісно реагують власники цих закладів як на теренах колишнього СРСР, так і в Європі, Америці та, мабуть, і в усіх країнах світу загалом. Принаймні у Швейцарії точно. Це яскраво довів своєю поведінкою власник стриптиз-клубу Cabaret Club, що у швейцарському місті Кінберг.

      Складно зрозуміти, чи то чоловік був настільки самовпевненим, чи просто аж надто ненавидів пожежну інспекцію, але коли її представники прийшли до Бенедикта Франка з перевіркою й дуже навіть увічливо поцікавилися, чи відповідають техніці пожежної безпеки паперові гірлянди, якими прикрашений хол клубу, він просто знавіснів. І замість відповіді просто дістав з кишені запальничку й підпалив одну з гірлянд — переконайтеся, мовляв, на власні очі, наскільки це безпечно!

      Фінал виявився трагічним. Як повідомляє сайт Ananova.com, вогонь швидко перескочив з однієї гірлянди на іншу, розповсюдився по всьому клубу й навіть перекинувся на сусідній ресторан. У результаті обидва заклади згоріли вщент. За оцінками поліції, збитки становлять понад 500 тисяч доларів. Добре, хоч жертв немає...