Анджеліна Джолі — улюблениця долі

25.11.2005
Анджеліна Джолі — улюблениця долі

      Голлівудську кінозірку й секс-бомбу (а також, до речі, посла доброї волі ООН) Анджеліну Джолі у Камбоджі просто обожнюють. Ще б пак: знаменитість не лише всиновила камбоджійського хлопчика Меддокса й придбала у вотчині колишнього диктатора Пол-Пота будинок, а й протягом тривалого часу активно займається у країні благодійністю. За останні три роки Джолі пожертвувала Камбоджі понад півтора мільйона доларів, а найближчим часом збирається вкласти ще 5 мільйонів у створення там природного заповідника. Окрім того, актриса приділяє багато часу роботі в рамках міжнародної кампанії із заборони протипіхотних мін, яких у Камбоджі після численних воєнних конфліктів залишилася сила-силенна.

      Ця любов до Камбоджі з боку Анджеліни триває відтоді, як вона «познайомилася» з цією країною під час зйомок фільму «Лара Крофт: розкрадачка гробниць». Звісно, мешканці бідної країни не могли не пройнятися таким щирим до себе ставленням, та й камбоджійська влада від американської кінозірки просто в захваті. У серпні король Нородом Сіамоні спеціальним указом навіть подарував Джолі громадянство Камбоджі. І ось кілька днів тому (за нашим часом — вранці середи) Анджеліна нарешті офіційно отримала камбоджійський паспорт, ставши, таким чином, повноправною громадянкою батьківщини свого сина.

      Як повідомляє агенція «Ассошіейтед пресс», актриса була дуже розчулена й, отримуючи паспорт і офіційну копію королівського декрету, ледве не розплакалася. Радів за свою маму й Меддокс, який був присутній на церемонії вручення. А от про те, чи підтримував свою кохану в цей момент голлівудський красень Бред Пітт, «АП», на жаль, нічого не повідомляє. Хоча, зрештою, яка різниця, був Бред присутніми при урочистій події чи ні, адже морально він поруч із Анджеліною завжди. Більше того, днями парочка вперше вийшла разом «на люди» — тобто удвох прийшла на вечірку, де в запрошеннях значилося «запрошується разом із парою». Потенційне подружжя (а Пітт із Джолі, за чутками, планують одружитися вже на початку грудня) з'явилося перед людські очі минулої суботи на святкуванні на честь легендарного боксера Мохаммеда Алі в Кентуккі. Кажуть, закохані — Бред у чорному смокінгу й Анджеліна в яскраво-червоній відвертій сукні — були просто неперевершені.