Характер приніс лише очко

18.11.2005

      Головний клуб України вболівальники не бачили у Києві три тижні, тож розрахований на 700 місць «Авангард» знову був переповнений. До речі, за позавчорашнім матчем «Сокіл» — «Гомель» спостерігали з трибун і білоруські футболісти Белькевич і Хацкевич, нинішній і колишній півзахисники «Динамо». І подивитися було на що. Поєдинок із «рисями» видався напруженим і принциповим. Хай не таким яскравим, як попереднє протистояння команд у Києві (6:5), але драматургія баталії тримала фанів у напрузі до останніх секунд.

      Наставник «Сокола» Олександр Сеуканд не побоявся випустити на лід молодих Олексія Войцехівського та Кирила Катрича, котрий непогано себе проявив на Кубку виклику в Латвії; натомість Микола Сидоров, незадоволений відведеним йому ігровим часом, відправився до російського «Бєлгорода». Ворота на обох «полюсах» захищали українці — Федоров у господарів та 38-річний Бруль — у «Гомеля».

      Що ж до якості гри, то відчувалося, що кияни виглядали дещо розбалансованими: «збірники» їздили до Балтії, а ті, хто залишився удома, не мали належної практики. Перший гол стався, коли наш голкіпер відбив шайбу перед собою, що з «Федею» трапляється нерідко, а на добиванні вдало зіграв 20-річний Вадим Карага. Ініціатива переважно належала киянам, але втілити її бодай в одну закинуту шайбу ніяк не вдавалося. У другому періоді Бобкін і Гніденко влучали у стійки воріт «Гомеля», не зумів пробити Бруля з «п'ятачка» Шевченко. Варто зауважити, що багато єдиноборств мінський рефері Проскуров трактував аж надто «вільно». Нарешті за півтори хвилини до завершення основного часу Сеуканд зняв голкіпера, і фінішний натиск «соколят» спричинив шалену радість глядачам на трибунах — Валентин Олецький вміло розпорядився шайбою перед воротами суперника — 1:1.

      У додатковій 5-хвилинці, що грається чотири на чотири, суперники не надто ризикували, аби не віддати ще одне очко конкурентові. Найреальніший шанс відзначитися мав Віталій Литвиненко, але його кидок після фірмового виїзду з-за воріт Бруль нейтралізував.

 

ТАБЛО

      Відкритий чемпіонат Білорусі. 24-й тур: «Сокіл» — «Гомель» — 1:1 (0:1, 0:0, 1:0, 0:0; шайби: Карага (Пригунов), 15:23 — Олецький, 59:29), «Керамін» — «Динамо» — 2:1, «Вітебськ» — «Хімік-СКА» — 0:3, «Німан» — «Брест» — 1:4.

      Лідери: «Динамо» — 50 (24), «Юність», «Керамін» — 47 (24), «Сокіл» — 45 (22), «Рига-2000» — 42 (21), «Гомель» — 40 (24), «Хімволокно» — 33 (22), «Брест» — 33 (23)...

 

А ТИМ ЧАСОМ У НХЛ...

      Результати матчів за середу: «Філадельфія» — «Піттсбург» — 2:3 ОТ, «Сан-Хосе» — «Ванкувер» — 1:3, «Анахайм» — «Даллас» — 2:4, «Фінікс» — «Колородо» — 1:3, «Калгарі» — «Детройт» — 3:1, «Коламбус» — «Сент-Луїс» — 0:2, «Атланта» — «Айлендерз» — 3:7 (Житник («А») — 21:46, 0+1, корисн. «0», 7 кидків, 4 хв. штрафу).