13 температурних рекордів: у Києві квітень був найтеплішим за останні 144 роки
У Києві цьогорічний квітень був рекордно теплим та вологим. >>
Ви любите гірос? А донер? Ну хоч шварму коли-небудь їли? Ага, не знаєте, що це таке. А між тим цю страву зараз продають у кожному українському місті, просто називаємо ми її чомусь тільки «шаурмою». А попередні назви — це та сама шаурма, тільки, відповідно, у Греції, в Туреччині чи Ізраїлі. А в Сирії, скажімо, шаурму називають «навпаки» — шуарма.
Та все це, зрештою, дрібниці, оскільки йтиметься все одно про цю смакоту по-грецьки. Адже, як повідомляє телеканал SkyNews, саме Костас Дасіос — власник грецького ресторану в місті Патри на заході країни — зробив найбільшу у світі шаурму (себто гірос). На виготовлення «швидкої» страви пішло понад 1850 кілограмів свинини, 150 кілограмів прянощів та центнер солі. Готувалася ця мега-шаурма на шампурі довжиною 1,73 метра за допомогою газової горілки, яка важить більше двох тонн. Поставивши таким чином рекорд (попередній найбільший кебаб, виготовлений на Кіпрі у 2001 році, важив 1503 кг), пан Костас проявив благодійність і запросив до столу всіх міських бідняків. Оце вже наїлися!
У Києві цьогорічний квітень був рекордно теплим та вологим. >>
Вперше в історії Міністерство закордонних справ України створило з використанням технологій штучного інтелекту цифрову особу, яка офіційно коментуватиме консульську інформацію для ЗМІ. >>
Як же важко мовчати, коли тебе не питають. >>
Букінгемський палац практично ніколи не звертає увагу на чутки про членів королівської сім’ї. >>
Причина: звинувачення в сексуальних домаганнях по відношенню до двох членкинь знімальних команд. >>
На аукціоні, за рекордні £1,175 мільйона ($1,485 мільйона,), продали золотий годинник найбагатшого пасажира на борту «Титаніка» Джона Джейкоба Астора IV. >>