«Хімічна» легенда

27.10.2005
«Хімічна» легенда

      Сьогодні в українському прокаті стартує довгоочікувана (для прихильників Антоніо Бандераса, Кетрін Зети-Джонс та видовищних бійок і погонь на екрані) стрічка «Легенда Зорро». Як обіцяють автори фільму, він буде не менш захоплюючим, ніж «перша серія» — «Маска Зорро», яка зібрала у світовому прокаті понад 250 мільйонів доларів. У «Легенді» безстрашний герой Бандераса знову бореться зі злом, і йому непогано допомагає кохана дружина Єлена (Зета-Джонс), із якою вони вже встигли прожити у щасливому шлюбі десять років і народити симпатичного сина Хоакіна. До слова, пригоди звалюються на голови безтурботного сімейства саме тоді, коли Алехандро де ла Вега (він же, але у масці й характерному капелюсі — Зорро) обіцяє дружині й синові більше ніколи не одягати костюм загадкового месника й спокійно сидіти вдома перед каміном, замість гасати за бандюгами на коняці.

      Судячи з рекламних трейлерів фільму, глядачі повинні отримати неабияке задоволення. Звісно, рекламні ролики завжди виходять вдалими, навіть якщо стрічка аж геть бездарна, однак щонайменше шанувальники виконавців головних ролей будуть задоволені: саме видовище чарівної Кетрін, яка хвацько вибрикує ногами (у сукні, звісно), демонструючи прийоми якогось оригінального карате, чого варте! Або цей промовистий погляд Бандераса з-під маски... До речі, Антоніо чомусь дуже лестить, коли в багатьох країнах його впізнають на вулиці не як Бандераса, а як Зорро (хоча зазвичай актори дуже не люблять, коли їх асоціюють тільки з однією роллю). Мандруючи по всьому світу із рекламно-презентаційним туром на підтримку «Легенди Зорро», Кетрін із Антоніо відверто розповідали про те, що ще на зйомках першого фільму між ними «виникла якась хімія». «Це природне, нерозігране, — ділиться Зета-Джонс. — Це та «хімія» кохання, яку завжди шукають актор і актриса, якi грають у фільмі закоханих. Цього неможливо досягнути в процесі репетицій — воно або відбувається саме собою, або не відбувається. Нам з Антоніо в цьому плані пощастило...».

      Дивно, як це витримує суперревнива дружина Бандераса Мелані Гріффіт, яка вже не раз влаштовувала йому істерики й тягала за волосся симпатичних дівчат, на яких актор посмів усього лише «задивитися». Втім очевидно, що такі одкровення дуже турбують Мелані, оскільки коли знімальна група «Легенди» приїхала до рідної Бандерасові Іспанії, дружина не відходила від Антоніо ні на крок, ревниво відтісняючи його від Зети-Джонс (цікаво, а її «старенький» чоловік Майкл Дуглас уже що, свою молоду дружину-красуню навіть і не ревнує?). А Кетрін тим часом так старалася, рекламуючи їхню спільну з Бандерасом «хімію», що втратила голос. Прокинувшись одного дня під кінець промо-туру, актриса з жахом виявила, що не може говорити. Тоді Бандерасу довелося «віддуватися» за обох. Наразі місіс Дуглас іще добряче хрипить, але принаймні говорити може.