А розпочали спортсмени з плавок...

07.10.2005

      У Запоріжжі триває чемпіонат України зі спортивної гімнастики. Півтораста атлетів з усіх регіонів змагаються у спортивному манежі комбінату «Запоріжсталь» — одному з кращих в Україні. «Чудово, що обладнано два зали, — поділився враженнями головний тренер чоловічої збірної України Анатолій Шемякін. — Для проведення, приміром, чемпіонатів Європи тут бракує лише помосту, але його обіцяють поставити». Схвально відгукнулися про підготовчу роботу організаторів першості і члени журі, зокрема президент Федерації гімнастики Стелла Захарова, її попередник і конкурент у боротьбі за посаду, олімпійський чемпіон Ігор Коробчинський, легенда спортивної гімнастики Борис Шахлін.

      З-поміж чоловічих команд фаворитами вважаються київська, херсонська і луганська. Шанс запоріжців виграти командне «золото» зменшують дві обставини: Андрій Михайличенко зазнав травми, а срібний призер Олімпіади у Сіднеї Роман Зозуля нещодавно переніс операцію. Однак він налаштований на успіх, адже вперше виступатиме на рідному манежі. Зрештою, через застуду не приїхав до Запоріжжя фаворит змагань — олімпійський чемпіон Афін-2004 Валерій Гончаров. У жінок головними претендентками на медалі є Аліна Козич, Ірина Краснянська, Дарія Згоба, Ольга Щербатих.

      За підсумками чемпіонату буде сформовано національну збірну, яка поїде на світову першість до Австралії.

      На прохання Міністерства з питань молоді і спорту спонсорує чемпіонат комбінат «Запоріжсталь», який закупив подарунки для всіх призерів. Офіційному відкриттю першості передувала зустріч спортивної делегації з керівником підприємства, Героєм України Віталієм Сацьким. Гості дізналися, зокрема, що на обладнання спортивного манежу комбінат уже витратив 100 тисяч євро. Також гімнасти й гімнастки були вражені екскурсією до величезного мартенівського цеху. «Таких плавок я ще ніколи не бачила! 15 тисяч тонн сталі за добу! А поруч — зоопарк!» — вигукувала Стелла Захарова.