Шевці для Шеви

04.10.2005
Шевці для Шеви

Єва Герцигова попереду під час показу колекції італійського дизайнера Алессандро дель Аква. (Фото РЕЙТЕР.)

      Нещодавно цитувала оцінки модних експертів, які були так задоволені «живим», «щирим» і вельми природним (з огляду на нестачу притаманної більш розкрученим заходам такого штибу бундючності та участь у ньому переважно нових імен) тижнем моди у Барселоні, що натякали: незабаром Барса зможе переплюнути навіть визнані модні столиці світу. Хтозна, як там щодо Нью-Йорка чи Лондона, а от Мілан конкуренції з боку «молодих» тижнів моди точно не боїться. Бо, як переконалися ті самі критики під час модної п'ятиденки в Італії, із таким феєричним святом моди, яке проходить у Мілані, може конкурувати хіба Париж. І то не факт...

      Судячи з відгуків очевидців (а це здебільшого люди, яких новачками в галузі моди однозначно не назвеш: фахівці, журналісти, клієнти, котрі відвідують майже всі покази видатних модельєрів у світі тощо), свято справді вдалося. Pollini, D&G, Armani, Alberta Ferretti, Prada, Gucci, Anna Molinari, Burberry, Moschino, Fendi, Versace, MaxMara — це лише невеликий перелік знаменитих марок та імен, які демонстрували свої колекції під час Міланського тижня моди.

      Домініко Дольче і Стефано Габбана, які саме на минулому тижні відзначали 20 років спільної творчості, влаштували для своїх давніх та потенційних прихильників просто грандіозне шоу, подивитися яке прийшло чимало зірок шоу-бізнесу, політики та спорту. Як повідомляє «профільний» сайт моди Style.com, колекція весна-літо/2006 від Дольче і Габбана виявилася веселою, різноманітною й дуже насиченою. Були в ній і вечірні сукні та строгі костюми — у цій частині колекції дизайнери надали перевагу класичним червоному, чорному та білому кольорам. Натомість «повсякденне», якщо так можна назвати цю красу, вбрання від D&G відзначається «легенькими» кольорами і тканинами. Ну і, звісно, як же без рюшечок, мережива та квіткових візерунків. Словом, радійте і веселіться, життя таке коротке, що треба прожити його безтурботно і в своє задоволення.

      У фіналі показу «ювіляри» з'явилися перед очі публіки просто з-під подіуму — під синім світлом «софітів» виїхали на спеціальній пересувній платформі. Глядачі були просто в захваті й влаштували Домініко і Стефано бурхливі овації. Не шкодуючи своїх тендітних ручок, гаряче плескала в долоні актриса і модель Елізабет Герлі (її наречений, мільйонер Арун Найяр, теж явно був захоплений показом, але намагався виявляти індійську стриманість). Потім ця парочка з'явилася на вечірці, влаштованій Дольче і Габбаною з нагоди їхнього спільного «дня народження». На цій же вечірці були помічені такі знаменитості, як шведська модель і зірка «Плейбою» Вікторія Сільвстед, бос «Формули-1» Флавіо Бріатторе зі своєю новою пасією, італійською телезіркою Сімоною Вентурою, єгипетський мільярдер Мохаммед Аль-Файєд із красунею-донькою Каміллою, сестрою загиблого разом із принцесою Діаною Доді Аль-Файєда, італійський прем'єр-міністр Сильвіо Берлусконі, також із донькою та багато інших. Були серед них і спортивні зірки: португальський легiонер мiсцевого «Iнтера» Луїш Фігу зі своєю жінкою та капітан футбольної збірної України, форвард італійського «Мілана» Андрій Шевченко з дружиною, моделлю Крістін Пазiк. Крістін, до речі, брала участь у Міланському тижні моди не лише як глядачка, а і як манекенниця: дефілювала по подіуму під час показу великого друга Шевченків, Джорджіо Армані. До речі, «половинка» Фігу, шведська модель Хелен Сведен, також уже не перший рік співпрацює з італійським дизайнером.

      Футболісти, схоже, взагалі стають затятими модниками. Зокрема, крім завсідника таких заходів Шевченка та вищезгаданого Фігу, на різних показах були помічені капітан «Мілана» Паоло Мальдіні та його одноклубники Алессандро Костакурта і Кака.

      Але повернімося до моди. Незважаючи на відмінності у кольоровій гамі, певних особливостях дизайну та аксесуарів тощо, всі модельєри, що демонстрували свої колекції у рамках тижня моди у Мілані, одностайно поставили на перше місце жіночність. Що б не вдягнула представниця прекрасної статі весною та літом наступного року, вона повинна передусім бути ЖІНКОЮ. Жінка від Армані надає перевагу контрастам: чорному, сірому, брунатному та яскраво-зеленому, бірюзовому кольорам. Пані, вбрана від Версаче, обирає бежеві, пісочні, фіолетові відтінки і, звісно, теж класичний чорний. Плюс трошки червоного: пояс, сумочку, комірець... Силует — бажано приталений. У колекції дому Версаче домінували обтягуючі штанці, міні-шорти, сукні з глибокими декольте. Ну і, звісно, купальники. Пляжні «туалети» були в колекціях майже всіх дизайнерів. Ще б пак, як же влітку без купальника! Тим паче що в таких, які пропонують дизайнери, не соромно не те що на пляж, а й на світський раут вийти.