ХРОНІКА

04.10.2005
Боротьба

      На чемпіонаті світу з греко-римської боротьби, що завершився в неділю у Будапешті, українська команда не завоювала жодної нагороди. За крок від бронзової медалі перебували двоє наших співвітчизників, але Олександр Дараган у категорії до 84 кг програв туркові Назмі Авлуку, а Армен Варданян (до 64 кг) — кубинцеві Алаїну Мілану.

      У змаганнях «вільників» в угорській столиці останньою медаллю нашої збірної стала «бронза» Світлани Саєнко, яка в сутичці за третє місце здолала китаянку Жао Ванг.

Бокс

      Із чемпіонату світу серед жінок, що завершився у російському Подольську, українки повертаються з трьома медалями. Програвши в фіналі категорії до 75 кг шведці Лаурел, Ольга Новикова отримала «срібло». Зупинившись на півфінальній стадії, бронзові нагороди отримали Олександра Козлан (до 66 кг) і Вікторія Руденко (до 52 кг).

Хокей

      У п'ятницю київський «Сокіл» програв другий матч у відкритому чемпіонаті Білорусі. Підопічні Олександра Сеуканда на виїзді поступилися в овертаймі «Бресту» — 3:4 (0:1, 1:2, 2:0, 0:1). Команди повторили сценарій минулорічної київської дуелі, коли кияни «летіли» — 0:3, але зуміли відновити рівновагу. Цього разу дублем відзначився капітан «Сокола» Василь Бобровников, а Юрій Гунько за 6 секунд до завершення третього періоду зрівняв рахунок, коли гості замінили воротаря Ігоря Карпенка на польового гравця. В овертаймі Сеуканд ризикнув і, граючи на перемогу, знову зняв голкіпера. Але цього разу шайба влетіла у порожні ворота його команди.

      Інші результати 10-го туру: «Динамо» — «Вітебськ» — 3:1, «Німан» — «Гомель» — 2:3, «Керамін» — «Хімік-СКА» — 2:1, «Металургс» — «Хімволокно» — 3:5, «Рига-2000» — «Юність» — 7:2.

      Турнірне становище: «Гомель», «Динамо» — 25, «Сокіл» — 22, «Хімволокно», «Керамін» — 19, «Рига-2000» — 18, «Юність» — 14, «Брест» — 12, «Німан» — 9, «Металургс» — 5, «Хімік-СКА» — 4, «Вітебськ» — 1.

* * *

      Визначився склад учасників другого раунду Континентального кубка в групі Е. До мінської «Юності», казахського «Торпедо» (Усть-Каменогорськ) і київського «Сокола» 14-16 жовтня у білоруській столиці приєднається іспанська «Хака». Команда українського наставника Олександра Куликова стала переможцем першого кола змагань, обігравши чемпіонів Туреччини, Ізраїлю й Болгарії.

Теніс

      Чоловіча збірна України отримала суперника у своєму дебютному матчі в першій групі Євро-Африканської зони. 7-9 квітня 2006 року наша команда прийматиме вдома бельгійців, які перебувають на 22-й позиції у рейтингу збірних.

* * *

      21-річна українка Юлія Бейгельзимер вийшла у фінал турніру серії ITF із призовим фондом 50 тисяч доларів у італійському містечку Бієлла. Перед цим донеччанка, яка посідає лише 247-ме місце у світовому рейтингу, здолала 78-му ракетку планети — іспанку Лауру Поус Тіо — 6:4, 4:6, 6:4 — і чешку Прусову — 6:3, 0:6, 6:2.

Баскетбол

      Столичний «Будівельник» взяв в оренду у БК «Київ» чотирьох гравців. За команду Євгена Мурзіна виступатимуть центрові — досвідчений Станіслав Балашов і 20-річний Володимир Орленко, а також його однолітки, форвард Сергій Горбенко й захисник Дмитро Дятловський.