Невтішний старт

04.10.2005
Невтішний старт

Лідер «Спартака» Марія Боклащук завершує чергову атаку. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

      Минулого уїк-енду українські чоловіки стартували у європейських клубних змаганнях. Запорізький ЗТР із поразкою повернувся додому з Угорщини. Найрезультативнішим у складі кращої команди України в дебютному матчі у «групі смерті» Ліги чемпіонів виявився 20-річний Сергій Онуфрієнко, на рахунку якого шість голів. По п'ять разів відзначилися Нат, Стецюра й Шельменко.

      Схоже, що стадія другого раунду Кубка кубків може стати останньою для «Портовика» з Південного. Срібний призер чемпіонату України поставив себе у скрутне становище, поступившись в Австрії «Суперфунду» з різницею у вісім м'ячів. По чотири рази серед підопічних Олега Сича в «рамку» влучили Кириленко, Вишневський, Шкробанець. Але їхньої результативності виявилося замало, аби, поступаючись лише одним м'ячем після першого тайму, гідно протистояти суперникові у другому.

      Лише луганський «Буревісник» порадував у розіграші «Кубка виклику». Двічі вигравши й одного разу програвши, донбасівці за різницею забитих і пропущених м'ячів посіли друге місце в групі й пройшли до третього кола турніру.

      Інший запорізький флагман нашого гандболу — «Мотор» — у вересні доволі легко здолав першу кваліфікацію Ліги чемпіонів, а тепер зустрівся з більш серйозним суперником. Програш у п'ять м'ячів залишає шанси дівчатам Леоніда Ратнера у протистоянні з представницями Данії — країни, де гандбол перебуває серед провідних видів спорту.

      А найпереконливіше цими днями виглядав столичний «Спартак». У скромному залі на критих тенісних кортах НСК «Олімпійський» киянки декласували грецький «Панатлітикос». Хоча початок поєдинку був доволі нервовим і перевага — 6:3 — ще ні про що не свідчила. Але потім підопічні Юрія Гаркавенка знайшли свою гру і впевнено забезпечили собі вихід до третього кола Кубка кубків уже в домашньому матчі.

      Найрезультативнішою серед наших дівчат виявилася Марія Боклащук, котра дев'ять разів засмучувала гостей. Кілька разів зривала оплески «сейвами» воротар Олеся Тамілович. Відзначимо появу в «Спартаку» ще одного гравця збірної України — Олени Радченко, яка повернулася додому після виступів у Македонії. У команді з Салонік шість із десяти голів записала на свій рахунок представниця Сербії Свєтлана Думович.

 

ТАБЛО

Чоловіки

Ліга чемпіонів. Груповий турнір. Група D. 1-й тур

«Пік» (Угорщина) — ЗТР (Запоріжжя) — 36:28 (18:17; Кривокапич (8) — Онуфрієнко (6)), «Ізвідач» (Боснія і Герцеговина) — «Барселона» (Іспанія) — 27:35

Кубок кубків. 2-й раунд

«Суперфунд» (Австрія) — «Портовик» (Південне) — 27:19 (11:10)

Кубок виклику. 2-й раунд. Група D

«Болонья» (Італія) — «Буревісник» (Луганськ) — 27:32, «Железнічар» (Сербія і Чорногорія) — «Олімпус» (Молдова) — 37:33; «Буревісник» — «Железничар» — 20:27, «Олімпус» — «Болонья» — 28:39; «Буревісник» — «Олімпус» — 29:27, «Железнічар» — «Болонья» — 31:33

      Підсумкове становище: «Железнічар», «Буревісник», «Болонья» — 4, «Олімпус» — 0.

Жінки

Ліга чемпіонів. 2-й кваліфікаційний раунд

«Ольборг» (Данія) — «Мотор» (Запоріжжя) — 34:29 (19:15; Педерсен (9) — Резнір (10))

Кубок ЄГФ. 2-й раунд

«Спартак» — «Панатлітикос» (Греція) — 31:10 (19:4)