Як баба Параска Юлю з Вітею мирила

28.09.2005
Як баба Параска Юлю з Вітею мирила

      Учора найбільше вшанована українська революціонерка — 66-річна Параска Королюк, яка за стояння на Майдані була винагороджена орденом княгині Ольги, — зустрілася з Президентом Віктором Ющенком. Як відомо, ця колоритна бабуся з Тернопілля пробула на Майдані від початку Помаранчевої революції аж до формування нової влади і за цей час встигла стати улюбленицею фотографів, операторів, політиків і просто революціонерів. Зараз рейтинг баби Параски підтримується тим, що вона приїхала зі свого села Дорогичівка навмисно, аби мирити Ющенка з Юлією Тимошенко.

      «Він у мене як рідний син, — казала напередодні бабуся, — а вона, вважайте, — дочка чи невістка. А дітей [їхніх] вважаю онуками». Журналістам НТН (а саме цей телеканал займається організаційними питаннями «відрядження» пані Королюк) бабуся розповіла, що після розриву Тимошенко з Ющенком їй погано спиться, болить серце і голова. «Я кожен день плачу, — бідкається баба Параска. — Я хочу їх помирити, щоб вони були в одному. Так як ми боролися в одному. Були разом. Щоб ніякий Єхануров, якого ми на Майдані не бачили. Я його зараз бачу по телевізору.

      Отже, «не поїду [з Києва], доки не помирю, — поставила собі мету Параска Василівна. — Так як не поїхала тоді, доки не стала вона Прем'єром, а Віктор Андрійович — Президентом».

      Із екс-Прем'єркою володарка ордену княгині Ольги ІІІ ступеня, відзнаки «Гвардія революції» та значків із портретами Ющенка й Тимошенко зустрілася ще минулого тижня. Смішна, до речі, вийшла історія. Одразу після того, як баба Параска прибула поїздом до Києва, журналісти НТН повезли її на дачу Тимошенко. Там Королюк стала «щиро розповідати сторожеві, з якою метою приїхала», потім побачила авто, яке мало відвезти Ю. Т. до її київського офісу. «Баба Параска кидається мало не під колеса і впізнає охоронця Тимошенко. Пам'ятає його ще з Майдану», — йдеться в телезвіті НТН. «Бодігард» переповів екс-Прем'єрці про цікаву візитерку, і Юля таки призначила зустріч.

      Уже у своєму офісі на площі Лесі Українки Тимошенко розмовляла з Параскою Королюк майже півгодини. Юля брала і бабині руки у свої, дивилася в очі. Як вивідала агенція УНІАН, лідерка БЮТ обіцяла, що єдність команди поновлять. Але для цього треба, щоб вона, Тимошенко, перемогла на майбутніх виборах і очолила проурядову парламентську коаліцію. «Минулого року ми обирали Президента, а навесні наступного року на парламентських виборах фактично обиратимемо Прем'єр-міністра», — зазначила Тимошенко.

      Насамкінець Юля Володимирівна запросила бабцю Параску на весілля своєї доньки Євгенії. Революціонерка радо прийняла запрошення і обіцяла привезти молодятам подарунок — двометрового рушника.

      Зустрітися ж із Ющенком Параска Василівна планувала ще позавчора. Згідно з інформацією НТН, вона стояла під секретаріатом Президента і розмірковувала: «Як Бог дасть, Юля робить весілля, то вони на весіллі помиряться, невже вона не запросить його на весілля? Я не хочу думати такого». І бабцю таки забрали в СП.

      Із Президентом вона у понеділок так і не зустрілася. Проте чотири рази поцілувала Петра Порошенка, телефоном розмовляла з першою леді Катериною Чумаченко. А окрім того, у СП пані Королюк взялася вирішити й трохи особистих питань, як-от: підвищення пенсії, проведення газу до рідного села в Заліщанському районі, асфальтування доріг тощо.

      Журналістам, які чекали під Банковою, Параска зізналася: мирити Ющенка і Юлю вже пізно. Але вчора на прийом таки пішла.

      Коли кореспондент «УМ» зателефонував у секретаріат Президента, щоб запитати, чи В.Ю. побачиться із бабою Параскою, панянка на тому боці слухавки радісно відповіла: «А бабця вже тут сидить, чекає розмови».

      Як повідомила журналістам прес-секретар глави держави Ірина Геращенко, у ході теплої півгодинної зустрічі в кабінеті Президента Віктор Андрійович ще раз розповів про логіку відставки уряду і сказав, що він не сварився із жодним членом своєї команди. Президент наголосив, що до його команди належать і Прем'єр, і всі урядовці, бо вони разом стояли на Майдані.

      Баба Параска подарувала Вікторові Андрійовичу букет рожевих і помаранчевих квітів. Місія виконана?

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>