Не нюхай, роботу втратиш!

24.09.2005
Не нюхай, роботу втратиш!

Рекламний лайт-бокс iз Мосс у британськiй столицi. (РЕЙТЕР.)

      Тиждень моди в Лондоні став не лише яскравим, а й скандальним. Скандальним у «наркотичному» плані, адже протягом цього модного свята особливу увагу приділяли кокаїну. Журналісти таблоїду «Сан» навіть провели власне розслідування, знайшовши сліди кокаїну в туалетах і гримерках, якими користувалися манекенниці і дизайнери.

      А надихнула акул «жовтого» пера на такі пошуки Кейт Мосс. Кар'єра топ-моделі останніми днями просто летить у тартарари через те, що газета «Дейлі Міррор» опублікувала фотографії, на яких одну з найоплачуваніших манекенниць світу зафіксували під час уживання кокаїну на благодійній вечірці на честь африканського лідера Нельсона Мандели.

      Сама Кейт поки що ні цих знімків, ні звинувачень її у наркоманії не прокоментувала, але її мовчанка, схоже, сприймається як визнання своєї вини. Принаймні саме так це розцінила більшість роботодавців Мосс. Зокрема, минулого вівторка від послуг свого «обличчя» відмовилися будинки «Шанель» і «Берберрі» (Burberry) та мережа магазинів модного одягу H&M. Причому «Берберрі» довелося навіть скасувати осінню рекламну кампанію, для якої Кейт уже знялася в кількох фотосесіях і відеороликах.

      І, не виключено, це ще не кінець, адже Мосс є провідною моделлю ще кількох дуже відомих марок, завдяки співпраці з якими заробляє близько 7—8 мільйонів доларів на рік. Наразі скандал навколо «кокаїнової Кейт» є однією з головних новин на шпальтах британських газет і, схоже, згасати не збирається. Цією справою вже зайнялася навіть лондонська поліція.

      Щиро кажучи, Кейт просто не пощастило. Адже, як запевняють знавці, насправді кокаїном «балуються» дуже багато відомих і не дуже моделей. Таким чином вони знімають стрес і навіть... худнуть. Адже, коли вживаєш наркотики і їсти хочеться менше, енергія звідкись береться. Щоправда, при цьому кар'єра таких манекенниць дуже швидко завершується, адже вже через рік, максимум два після сідання на кокаїнову «дієту» вони втрачають не лише здоров'я, а й красу. І замість чарівних дівчат із модельними фігурами і чудовою шкірою (що для моделей дуже важливо) перетворюються на підстаркуватих страшилок із сірими, а то й прищавими обличчями...