Головне, щоб не нудно!

24.09.2005
Головне, щоб не нудно!

А хутро на моделях Макдональда — штучне. (РЕЙТЕР.)

      Якщо минулий тиждень у світі моди пройшов під знаком статуї Свободи, то нинішній переорієнтував модну тусовку на Біг Бен. До слова, лондонський тиждень моди, який розпочався одразу по завершенні нью-йоркського, експерти оцінили як значно яскравіший. Пролунали навіть припущення, що коли організатори модної п'ятиденки («тиждень» — це ж досить символічна назва) на берегах Темзи триматимуть так і надалі, то Лондон як столиця моди має всі шанси затьмарити не лише Нью-Йорк, а й Мілан, і навіть Париж.

      Уже перший день тижня моди у столиці Англії відзначився активністю. Особливо «пощастило» Джуліану Макдональду, чий показ ознаменувався черговою акцією захисників тварин зі знаменитої організації ПЕТА. Саме тоді, коли дизайнер, продемонструвавши свою досить веселеньку й «легку» колекцію, вийшов «на поклон», активістка ПЕТА, якій вдалося прослизнути на подіум, розгорнула над його головою транспарант із надписом Fur Scum («Хутряний мерзотник»). Щасливий Джуліан безтурботно усміхався, позуючи фотографам, і навіть не уявляв, що буде «написано» на цих фото над ним. Головна іронія долі полягає в тому, що жодних натяків на хутро у нинішній колекції Макдональда не було — дизайнер продемонстрував переважно сексуальні сукні у циганському стилі, міні-шортики кислотних відтінків та бікіні з «металічних» тканин. А вже потім, дізнавшись, як його «опустили» любителі тварин, обурений Джуліан заприсягнувся, що надалі використовуватиме у своїх колекціях і хутро, і шкіру, й інші ненависні активістам ПЕТА матеріали.

      Того ж дня у Музеї природничих наук демонстрував оригінальний одяг свого виробництва Жиль Дікон. Модельєр обрав дві крайності: більшість комплектів і суконь у нього відзначалися або наявністю корсета, або навпаки, повною безформністю верху (зокрема, біле плаття в такому стилі демонструвала головна зірка тижня — Лінда Євангеліста), виконаного із цупкої тканини, але при цьому без жодних натяків на приталеність чи виточки. Що ж до Лінди, то вона виступила іще й ведучою благодійної вечірки, серед гостей якої був і мер Лондона Кен Лівінгстон. Сама Євангеліста передала 100 тисяч фунтів (близько 185 тисяч доларів) у фонд індійської доброчинної організації, яка допомагає дітям, чиї батьки померли від СНІДу.

      І так — щодня. Тиждень моди в Лондоні, який завершився позавчора, пройшов просто «на ура». Бо останні тенденції у проведенні таких заходів демонструють: глядачам уже мало самої лише моди й гучних імен. Їм подавай шоу й розваги...

Лiнда Євангелiста в Лондонi.