ХРОНІКА

23.09.2005

Велоспорт

      Iз 21 по 25 вересня у Мадриді проходить чемпіонат світу з велошосе. У перший день змагань 19-річний українець Дмитро Грабовський виграв срібну медаль у гонці з роздільним стартом на 37,9 км у змаганні спортсменів до 23 років. Він поступився 34 секундами росіянину Ігнатьєву. Володимир Дюдя посів тут 47-ме місце. У жіночій «розділці» на 22 км перемогла швейцарка Тюріг, а наші Катерина Красова й Ірина Шпильова опинилися на 31-й і 33-й позиціях.

Водне поло

      Маріупольський «Іллічівець» у німецькому Дуйсбурзi в кваліфікаційній групі D Євроліги посів четверте місце. Українці поступилися господарям турніру, сербському «Пріморацю» і грецькому «Етнікосу», а обіграли лише швейцарський «Шаффхаузен». Не потрапивши до змагання елітних команд континенту, чемпіон України виступатиме в іншому турнірі — «ЛЕН Трофі».

Шахи

      Українець Андрій Волокітін став переможцем представницького міжнародного турніру в Швейцарії «Юні майстри». У змаганнях гросмейстерів віком до 20 років львів'янин у шести партіях втратив лише півочка.

* * *

      Наказом Міністерства України у справах молоді, сім'ї і спорту 15-річному вихованцю краматорської школи, наймолодшому гросмейстеру планети й переможцю шахової Олімпіади-2004 у складі нашої збірної Сергію Карякіну присвоєне звання заслуженого майстра спорту України.

Приклад для України

      Заступник керівника Федерального агентства з фізичної культури й спорту Росії Олександр Соколов повідомив про завершення формування програми будівництва спортивних споруд. В її рамках у РФ протягом 10 років планується звести більше чотирьох тисяч технічно складних спортивних об'єктів.