ХРОНІКА

22.09.2005

Баскетбол

      На чемпіонаті Європи у Сербії і Чорногорії відбулися матчі 1/8 фіналу: Німеччина — Туреччина — 66:57 (Новіцьки (33) — Пекер (16)), Хорватія — Італія — 74:66 (Кашун (20) — К'ячик (14)), Греція — Ізраїль — 67:61 (Зісіс, 23 — Грін (11)), Сербія і Чорн. — Франція — 71:74 (Радманович, Ярич (по 14) — Рігадо (14)). Справжнім шоком для господарів змагань стала поразка їхньої команди від французів.

      Сьогодні у чвертьфіналах зустрінуться Росія — Греція, Литва — Франція, а завтра — Словенія — Німеччина, Іспанія — Хорватія.

Футбол

      Наприкінці березня наступного року для популяризації в Україні чемпіонату світу-2006 до Києва привезуть Кубок світу. Як повідомляє ФФУ, відповідний лист надійшов на адресу Федерації футболу України від заступника генерального секретаря ФІФА Жера Шампаня. Україна стане однією з країн, яку головний футбольний трофей заввишки 36 см і вагою 5 кг відвідає у рамках спеціального турне Кубка, організованого компанією «Кока-Кола».

      Перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко також поінформував, що наприкінці жовтня для привітання національної збірної з виходом до фінальної стадії ЧС-2006 Україну з офіційним візитом відвідає голова оргкомітету «мундіалю» Франц Беккенбауер. Після останнього офіційного матчу зі збірною Албанії, який відбудеться 8 жовтня в Дніпропетровську, вітчизняні вболівальники матимуть можливість 9 жовтня привітати збірну на майдані Незалежності у Києві. ФФУ готує з цієї нагоди велику концертну програму.

* * *

      Півзахисник київського «Динамо» Валентин Белькевич заявив, що більше не виступатиме за національну команду Білорусі, оскільки «віддав їй усе, що міг, а тепер настав час дати дорогу молодим». 32-річний футболіст провів за збірну 56 матчів і забив 10 м'ячів.

* * *

      Перші матчі 6-го туру німецької бундесліги. «Айнтрахт» — «Баварія» — 0:1 (Герреро, 72), «Боруссія» (Д) — «Армінія» — 2:0 (Коллер, 26; Смолярек, 83), «Боруссія» (М) — «Вердер» — 2:0 (ван Дамм, 21; Бауманн, 60 (у свої ворота) — Бройх, 53), «Ганновер» — «Вольфсбург» — 2:4 (Брдарич, 30, 88 — Ханке, 10, 14; Климович, 27; Д'Алессандро, 33). «Баварія» продовжила виграшну серію в бундеслізі до 15 матчів.

* * *

      Керівництво грецького ПАОКа після нічиєї у матчі Кубка УЄФА з донецьким «Металургом» відправило у відставку наставника команди — Ніколаоса Карагеоргіу. Головним претендентом на крісло «коуча» вважається німецький тренер збірної Угорщини Лотар Маттеус.

      Напередодні посаду головного тренера «Монако» залишив француз Дідьє Дешам. Причина відходу — провал «монегасків» на старті чемпіонату Франції (команда князівства після семи турів іде на 15-му місці).