Сірко — с-с-собака!..

21.09.2005

      Нічого лихого не думав 35-річний мисливець Івайло Недков — мешканець невеличкого болгарського села, коли минулої середи вирушав на полювання. Вiн перебував у гарному настрої й очікував принести додому чималу здобич. До того ж його собака породи дратхаар, якого чоловік узяв з собою, відомий як чудовий помічник під час полювання на птахів. Утім не так сталося, як гадалося.

      Івайлові пощастило підстрелити двох перепелів. Але коли задоволений мисливець рушив за другим птахом, пес його випередив. Собака схопив здобич і навідріз відмовився випускати перепела з пащі. Розлючений господар, якого не влаштовував такий «чесний» поділ упольованого на двох, спочатку сподівався виманити птаха вмовляннями. А коли тактика переговорів не дала бажаного результату, почав бити свого «меншого брата» прикладом рушниці по хребту.

      І чи то пес виявився надміру розумним і вирішив помститися за побиття, чи то мисливцеві не пощастило, але під час нерівної боротьби скривджена тварина лапою натиснула на курок рушниці, і зброя вистрелила. На цьому боротьба за потасканого птаха припинилася — не до того вже було... Обійшлося без треього (окрім пташок) трупу. Чоловікові, щоб витягти з грудей заряд дробу, знадобилася медична допомога. Щоправда, у собачій лапі теж застряла одна дробинка. Однак тепер Івайло буде, мабуть, шанобливішим у ставленні до свого «сірка».